Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dívka (19) si přepadení vymyslela: Do břicha se bodla sama

V těchto místech v olomouckých bezručových sadech byla dívka podle svého tvrzení přepadena. Ukázalo se však, že si přepadení vymyslela a nůž si vrazila do břicha sama.
V těchto místech v olomouckých bezručových sadech byla dívka podle svého tvrzení přepadena. Ukázalo se však, že si přepadení vymyslela a nůž si vrazila do břicha sama.  (Autor: Blesk - Pavel Ryšlink)
Autor: Pavel Ryšlink - 
12. dubna 2013
13:56

Dívka (19), kterou údajně ve čtvrtek 22. března poblíž centra Olomouce přepadli a pobodali neznámí lupiči, přiznala, že si vše vymyslela. Nůž si do břicha vrazila sama kvůli osobním problémům.

„V těchto dnech jsme případ uzavřeli s tím, že se nestal. Dotyčná přiznala, že se zranila sama. Šlo tedy o sebepoškozování,“ uvedl zástupce vedoucího olomouckého policejního územního odboru Jiří Musil.

Tvrdila, že lupiči chtěli peníze na cigarety

Dívku s bodnou ránou v břiše objevili poblíž školky v Bezručových sadech náhodní kolemjdoucí. Zraněná nejprve údajně kvůli šoku nebyla schopna vypovídat. Policistům sdělila jen to, že ji neznámý muž bodl nožem. Později uvedla, že ji v parku zastoupili cestu dva velcí muži ve věku kolem 25 let. Chtěli, aby jim dala peníze na cigarety. Když odpověděla, že nemá, reagoval na to prý jeden z mužů slovy: „Tak to máš smůlu,“ a bodl jí nožem do břicha. Po útoku měli útočníci odejít přes mostek k botanické zahradě.

Zranění nebylo vážné

„Zranění naštěstí nebylo vážné. Žena utrpěla menší bodnou ránu ve spodní oblasti břicha, při níž nebyly zasaženy vnitřní orgány,“ uvedl mluvčí olomoucké fakultní nemocnice Egon Havrlant.

Mělo to být volání o pomoc

Policisté okamžitě zahájili pátrání. „Měli jsme několik vyšetřovacích verzí, které, jak jsme získávali nové a nové důkazy, se postupně zužovaly. Nakonec jsme na základě důkazů prokázali, že nešlo o loupežné přepadení, ale o sebepoškození,“ konstatoval Musil a dodal: „Dívka potom přiznala, že se sama bodla kapesním nožíkem, který pak odhodila do řeky. Důvodem byla kumulace osobních problémů a svým činem chtěla na svou situaci upozornit okolí.“

V těchto místech v olomouckých bezručových sadech byla dívka podle svého tvrzení přepadena. Ukázalo se však, že si přepadení vymyslela a nůž si vrazila do břicha sama. V těchto místech v olomouckých bezručových sadech byla dívka podle svého tvrzení přepadena. Ukázalo se však, že si přepadení vymyslela a nůž si vrazila do břicha sama. | Pavel Ryšlink

Způsob poranění neodpovídal útoku

Mužům zákona byl případ podezřelý od samého počátku. Bodná rána totiž zasáhla vpodstatě jen do podkoží ve spodní části dívčina břicha a byla vedena od spodu nahoru, což přesně odpovídalo domněnce o tom, že se poranila sama. Podle znalců by v případě čelního útoku ze strany dvoumetrového muže, jak dívka bodajícího útočníka popsala, byla spíše kolmá nebo dokonce směřovala spíše mírně shora šikmo dolů. Pravděpodobně by také nůž prošel až do břišní dutiny.

Podobný případ před třinácti roky

Podle Jiřího Musila z olomouckého policejního ředitelství se podobné případy nestávají často. „Já si pamatuji, že téměř identický případ jsem sám vyšetřoval před třinácti roky. Doslova se dá říct, že to bylo jako přes kopírák. Jistá studentka tehdy tvrdila, že když šla také přes Bezručovy sady, byla přepadena a pobodána. I tehdy se ukázalo, že si zranění způsobila sama kvůli osobním problémům. Jediným rozdílem bylo, že se bodla vícekrát,“ prozradil Musil.

londynskypes ( 13. dubna 2013 13:22 )

ne ani nahodou ..nebylo to nikdy treba a jsem silna osobnost..to urcite kvuli nekomu ,ze ho zklame? nebo si nadelaji dluhy vlastim jednanim...

londynskypes ( 13. dubna 2013 13:20 )

fotrpjotr

ejvm1712 ( 12. dubna 2013 16:02 )

Stejně má howno a průvan v peněžence a živěj jí rodiče. Určitě to je studentka co po absolvování skončej na pracáku. Nakonec bude ráda,že bude dělat pokladní v marketu nebo číšnici v usmoleným báru. Zatím si myslí,že jí patří svět.

ejvm1712 ( 12. dubna 2013 15:59 )

Chybí práce a mlaďáci trávěj celý dny na fejsku.  Jak jinka se stát hvězdou?

fotrpjotr ( 12. dubna 2013 15:26 )

Naučtovat ji co nejvíce,aby si to pamatovala.

Zobrazit celou diskusi