Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zavražděného podnikatele vylákal za hranice falešný Kelner: Šli po něm už dřív!

Autor: psch, INT - 
10. dubna 2013
12:40

Záhadná smrt podnikatele Petra Vlacha, kterého zavraždili v Itálii, se pomaličku začíná rozplétat. Za hranice ho vylákal falešný Robert Kelner, podnikatel z Dubaje. Nejspíš jde ale o známou firmu, už dřív po něm šli detektivové z Velké Británie.

Robert Kelner, podnikatel z Dubaje. Takhle se Vlachovi představil muž, který ho vylákal do francouzského Nice za byznysem. Podle informací MF Dnes muže stejného jména a vzhledu ale už dřív stíhali kriminalisté z Anglie.

Kelner měl údajně pracovat pro společnost Vestar Gulf Invest, která se tvářila jako součást skupiny Dubai Holding – tam se ale k fiktivní firmě nikdo nehlásí, je tedy jasné, že jde o podvod.

Kelner v minulosti nabízel možnost podnikat ve spolupráci s jeho vymyšlenou firmou i v tuzemsku v minulých letech. Když po něm detektivové z Británie začali na soukromý požadavek pátrat, toho času se pohyboval v Praze.

Virtuální společnost

O Kelnerovi nikde ale není žádná zmínka, možná opravdu nikdy neexistoval. Firma Vestar je virtuální, na adrese v Dubaji nemá žádnou kancelář. Dubai Holding už na svém webu na podvodné praktiky upozornila, o Vestaru se ale na dotaz MfD nezmínila.

jana999 ( 10. dubna 2013 16:17 )

protože měl dolaroví oči, hamty hamty at mám víc než tamty a jak chci přád víc nemám pak už nic

lillyli ( 10. dubna 2013 13:10 )

Já žasnu...bohatý podnikatel a takhle naivní a hloupý. Proč si na internetu neověřil fakta? Proč tam jel sám, proč si nenechal poslat reference na onu firmu? Jak ten člověk vlastně vydělal peníze...

marie60 ( 10. dubna 2013 13:09 )

 

marie60 ( 10. dubna 2013 13:09 )

blbion ( 10. dubna 2013 13:06 )

Bohužel s tím musím souhlasit! V jeho věku a s jeho majetkem je hazard pouštět se do takového podniku - navíc sám!! To ze šetrnosti nebo z přebujelého sebevědomí? Prostě riskoval až příliš a zbytečně!

Zobrazit celou diskusi