Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lékařka zavraždila 300 pacientů: Chtěla uvolnit lůžka

Brazilská lékařka, která podle obžaloby usmrtila řadu pacientů
Brazilská lékařka, která podle obžaloby usmrtila řadu pacientů  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ljš, ČTK - 
31. března 2013
08:29

Hrála si na Boha! Brazilská lékařka podle policie zavraždila 300 nevyléčitelně nemocných pacientů, aby v nemocnici uvolnila místa pro nadějnější případy.

Jedna brazilská lékařka možná zabila více než 300 pacientů, aby uvolnila nemocniční lůžka, na nichž leželi nevyléčitelně nemocní. Případ je srovnáván s kauzou britského lékaře Harolda Shipmana, zodpovědného za smrt nejméně 215 pacientů ve věku mezi 47 a 93 roky v průběhu 25 let.

Lékařka Virgínia Soaresová de Souza je v současné době souzena s obviněním ze smrti sedmi pacientů. Těm v Evangelické nemocnici ve městě Curitiba údajně snížila přívod kyslíku do těla z respirátoru a současně jim podala smrtící dávku léku na snížení svalového napětí.

Vyšetřovatel Mário Lobato v televizním rozhovoru prohlásil, že obviněná si "hrála na Boha" a osobně rozhodovala, kteří z pacientů mají zemřít, aby uvolnili v nemocnici lůžka.

Dokázali jí zatím 20 mrtvých

"Dvacet případů smrti již bylo uzavřeno a stále prošetřujeme téměř 300 dalších," citoval Lobata deník Daily Mail. Některé z předpokládaných obětí byly krátce před smrtí prý při vědomí a běžně komunikovaly. Podle Lobata v jednom z případů pacient požádal sestru o šálek vody, a když se vrátila, nalezla ho již mrtvého.

Podezřelá lékařka údajně podávala obětem lék Pavulon, který se používá při chirurgických zákrocích a uvolňuje většinu svalů, včetně dýchacích. Příjemce pak musí dostávat umělé dýchání tak dlouho, než může zase normálně sám dýchat.

Virgínia Soaresová de Souza, která působila rovněž jako ředitelka nemocnice na východě Brazílie, byla zatčena v únoru společně s dalšími třemi lékaři a zdravotní sestrou v souvislosti s předčasným úmrtím řady údajně nevyléčitelných pacientů. Obhájce lékařky Elias Mattar Assad je přesvědčen, že dokáže její nevinu.

jarypadlo ( 31. března 2013 08:49 )

BLESKU POZOR-důkladně si ji zapamatujte,možná by ji někdo chtěl angažovat jako ministryni zdravotnictví ČR!Pomalá likvidace by nabrala rychlost!

Zobrazit celou diskusi