Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bývalé úředníky z ministerstva práce a sociálních věcí stíhá policie

Bývalé úředníky z ministerstva stíhá policie
Bývalé úředníky z ministerstva stíhá policie  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
2. března 2013
19:01

Bývalé úředníky z ministerstva práce a sociálních věcí stíhá policie. Údajně se měli dopustit zneužití pravomoci úřední osoby a porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže.

Policie stíhá deset bývalých i současných úředníků ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV). Podezírá je z porušení povinností při správě cizího majetku, zneužití pravomoci úřední osoby a porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže. Píše to server Lidovky.cz.
   

Informaci serveru potvrdil mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej. Podle vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové se v kauze jedná o počítačové zakázky na MPSV. Kvůli nim je již stíhán bývalý náměstek ministra Vladimír Šiška a ředitel IT odboru Milan Hojer. Bradáčová však neupřesnila, jestli oba figurují i nově stíhaném případu, píšou Lidovky.cz

reggina ( 2. března 2013 21:36 )

Kalousek, Drabek, Heger-cilene skodi tomuto statu. Ze se napakovali, to je jedna vec, ale oni pri tom jeste zpusobili nehoraznou skodu!!!

japos22 ( 2. března 2013 20:31 )

Tahle vláda je jedna velká katastrofa za druhou

bibijana ( 2. března 2013 19:47 )

Drábkova sKarta je jeden obrovský tunel.V právním státě by takový podvod nemohl být ani realizován,kdy státní dávky jsou vypláceny přes soukromý bankovní subjekt,navíc s protizákonným předáním osobních dat.S těmi se pak skrytě obchoduje.Já jsem napsala na Ministerstvo práce a soc.věcí,že nesouhlasím s předáním mých a matčiných osobních údajů a pohrozila jsem jim soudem.Nedám na žádné ujišťování,že jsou uzavřeny nějaké smlouvy a dohody.V tomto státě je naprosto normální,že uzavřené smlouvy jsou jednostranně měněné,viz.stavební spoření.Já jsem se proti sKartě aktivně bránila,bojovala jsem a vy nemlčte taky a protestujte.

jana999 ( 2. března 2013 19:21 )

no hlavně by si měli posvítit na Drábka, jeho firma SE NA TOM OBOHATILA, takže nejvíc bude asi podvodník ten co se nejvíc napakoval ne?

Zobrazit celou diskusi