Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Pohřeb obětí domu smrti: Tatínek se loučil s Adélkou (†11). Vypadala, že jen spí

Autor: ljš, Slávka Červená - 
1. března 2013
13:06

Frenštát pod Radhoštěm se dnes po strašlivé tragédii znovu halí do smutku. Zoufalí příbuzní budou s bolestí v srdci pohřbívat jedenáctiletou Adélku a její maminku (†38) s babičkou (†62). Všechny tři našly smrt v troskách domu, který minulý týden vyhodil do povětří šílený nájemník Antonín B.

Rodina a přátelé dnes ve 14 hodin pohřbí poslední oběti frenštátského neštěstí. Dvaašedesátiletá Milena N., která pracovala jako vedoucí učitelka v mateřské školce, bydlela spolu se svou dcerou Ditou M. (†38) a vnučkou Adélkou (†11) v bytě, který celou zkázu odnesl nejvíc. Nacházel se totiž přímo nad bytem šíleného vraha Antonína B.

Adélčina bílá rakev byla do obřadní místnosti umístěna až později, protože se s holčičkou, která v rakvi vypadala jako spící andílek, loučil její tatínek Robert, který na pohřeb přijel s početnou rodinou z Polska. S manželkou Ditou žili sice odděleně, ale podle přátel měli velmi hezký vztah.

Po Ditě zůstal ještě syn Robin (18), který žil právě u Roberta v Polsku, protože tam studoval techniku. Na pohřeb jeho milovaných ho přijeli podpořit i jeho spolužáci.

Video  S Adélkou, Ditou a Milenou se přišla rozloučit spousta lidí  - Blesk - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

S Adélkou se loučili také její kamarádi ze základní školy, volejbalového oddílu a mažoretek. "Volejbal jsem učila už její maminku Ditu a její příbuzné, od podzimu i Adélku, která už uměla "bagr" a byla velmi pohybově nadaná," řekla Blesku trenérka Danuše Andrlová.

S babičkou Milenou se přijela rozloučit i její kolegyně z mateřské školky Danuše Lopraizová. "Milena pro ty děti žila a těšila se, že si užije důchodu. Nedá se omluvit to, co se stalo" řekla manželka závodníka Karla Lopraize.

Po obřadu ve smuteční síni muži vynesli všechny tři rakve na hřbitov, kde byly uloženy do hrobu. Zdrcený tatínek tak dal své dceři poslední sbohem.

hartmanice ( 3. března 2013 12:21 )

Bohužel lidé v přeplněné Evropě budou zažívat mnoho takovýchto tragédií.Stres,všude přítomná chemie,a naprostostá disproporce v potřebách současných evropských lidí má za následek,duševní poruchy, které vyúsťují v takovéto masacry a to po celém malém evropském kontinentu.

zamlzena ( 2. března 2013 09:34 )

I tady je na vině politika, nepořádček ve státu/ jak ve státní správě, tak ve zdravotnictví, která má evidovat a léčit paranoiky/

sissy ( 2. března 2013 07:02 )

At se smazi v pekle H.A.J.Z.L. jeden ! ! !

milimili1 ( 2. března 2013 02:57 )

Lidičky společně pojdme k prvopočátku důsledku a ucházejme o to aby byla ukončena zde podporovaná činnost Exekutorů, kterou jsme tady neměli a Klaus ji tady zavedl a jako supi se na kolikrát párkunových dluzích lidí živí a vznikla z toho až vydělečná činnost http://www.exekuce-exekutor.cz/signatari.htm ... a nebojme se podepsat petici proti nim i když sami nic nedlužíme, ale kdo ví jestli ne zítra... http://www.exekuce-exekutor.cz/petice.htm

dobrotka ( 2. března 2013 02:51 )

Co je na tom nenormalniho, ze mladym manzelum jejich pribuzna preje nejake dite nebo deti? Vzdyt to je jedine, co ty mlade manzele muze zachranit, aby meli co nejdrive dite. Jasne, ze na tyhle dve deti nikdy nezapomenou, ale nove tehotenstvi a dite jim mize zmirnit tuhle strasnou ztratu a bolest

Zobrazit celou diskusi