Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Prababička Radímka (†5) a Adélky (†2) z Frenštátu: Věřím, že Bůh dá vnučce další děti!

Autor: Ivana Žáková, mokk - 
1. března 2013
05:30

O pravnoučátka, Radímka (†5) a Adélku (†2), přišla Ludmila Škarabelová (77). Zabil je Antonín B., který vyhodil do povětří dům, kde děti bydlely. Nyní má žena už jen jediné přání: Aby se ještě dočkala od své vnučky Andrey Konvičkové (29) děťátka.

„Já vím, že jsme ta neviňátka teprve pochovali, ale modlím se, aby Bůh dal jejich mamince a mé vnučce ještě dítě. Tolik bych si přála dožít toho, aby mělo alespoň rok,“ prozradila Blesku Ludmila Škarabelová.

Pochovala už oba své muže, a sotva se z toho dostala, přišla největší rána v jejím životě.

Lidko, já spinkám

„Nic krutějšího jsem nezažila, a kdyby mi lékaři nedávali prášky na uklidnění, asi bych tady už nebyla,“ konstatovala prababička. Při životě ji drží víra v Boha. „I když jsem po té hrůze o něm silně zapochybovala. Teď se ale modlím k němu zase, aby Andrejka tu příšernou bolest překonala a on nám všem dal dost síly.“

Ludmila Škarabelová věří, že další dítě by otřesené rodině bylo velkou oporou a vrátilo by do ní nový smysl života. Před očima má stále rozesmátou Adélku i Radímka. „Adélka už začala mluvit v celých větách a volala na mě: Lidko, tady já spinkám!“ Při této vzpomínce se žena rozplakala…

Vrah a jeho žena

Se slzami v očích hned ale dodala: „Antonína B. nemohu nazvat jinak než masovým vrahem. Vinu ale dávám i jeho ženě, ta si klidně nyní po městě chodí v černém jako můra. Za koho truchlí? Vždycky bývala přes noc doma a krátce před zločinem z bytu odešla. Musela přece tušit, co se stane,“ hořekuje paní Ludmila.

Pohřeb dalších obětí výbuchu

Frenštátské dnes čeká další smutný den. Do společného hrobu budou totiž ve 14 hodin uloženy další oběti výbuchu panelového domu. Milena N. (†60), její dcera Dita M. (†38) a vnučka Adélka M. (†11). Ta je třetí dětskou obětí Antonína B., který dům vyhodil do povětří. S Adélkou (†2) a Radímkem (†11) Konvičkovými se lidé rozloučili už ve středu.

joynkaa ( 2. března 2013 07:16 )

zfetovaná babka nás všechny naštvala

joynkaa ( 2. března 2013 07:14 )

pro tuto dobu jsou neskvělejší schopnosti umět krást a mít známé na vlivných místech

joynkaa ( 2. března 2013 07:12 )

a právě nejvíc se množí ti, co vědí, že je o jejich děcka postarané už od porodu.

joynkaa ( 2. března 2013 07:09 )

a kdo má vlastně tu moc soudit boha?

joynkaa ( 2. března 2013 07:08 )

Bůh to jenom dovolil....

Zobrazit celou diskusi