Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Policie zná vraha Darinky (†4): Hrozí mu doživotí

Autor: ČTK, simao - 
13. února 2013
14:27

Policie podle všeho zná vraha, který v České Lípě brutální zabil čtyřletou Darinku. Zahájila totiž proti pachateli trestní stíhání. Kdo je však obviněným, to vyšetřovatelé sdělit odmítají. A tak hlavní podezřelou zůstává dle spekulací matka holčičky, která leží v liberecké nemocnici s pořezaným zápěstím. Otazníky však zůstávají. Co si o hrůzné vraždě myslí psycholog Karel Humhal?

Vrahovi čtyřleté Darinky hrozí 15 až 20 let vězení, nebo výjimečný trest, sdělila dnes ČTK krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. A padlo již i obvinění z brutálního činu. Kdo je pachatelem, však policie tají.

"Na základě zjištěných skutečností, zajištěných důkazů a dalších procesních úkonů obvinili kriminalisté ze zločinu vraždy nezletilého dítěte osobu, která měla tento čin spáchat. Vzhledem k tomu, že musíme respektovat doporučení státního zastupitelství, nebudeme tuto osobu blíže specifikovat a ani se k ní blíže vyjadřovat," doplnila policejní mluvčí.

Matka stále v nemocnici

Tragédie se odehrála v pondělí večer v českolipské čtvrti Svárov. Darinka měla řezné rány na krku a záchranáři se jí snažili několik desítek minut oživovat. Marně. Svým zraněním podlehla.

Těžce zraněné matka pak skončila v nemocnici. Spekuluje se o tom, že holčičku zabila a sama se pokusila vzít si život. Tragédie v České Lípě vzala mnohým dech. Co na ní říká psycholog Karel Humhal?

Názor psychologa: Pro vraždu dítěte není ospravedlnění

"Pro jednání vražedkyň vlastních dětí není omluvy. Co je k brutálnímu útoku vede? V pozadí obvykle stojí propuknutí těžké duševní choroby či poruchy. Může se také jednat o moment, kdy je matka nezralou osobností a dostane se pod vliv silných stresových faktorů.

Zoufalou situaci, např. rozchod s partnerem, pak řeší tímto extrémním způsobem. Dítě tu nechce zanechat osamocené a snaží se ho ochránit před hrůzami, které, by ho mohly z jejího pohledu potkat.

Svým činem ho tak bere pryč ze slzavého údolí, což je její zkreslený pohled na tento svět. Nepřipouští, že je to její vize a že by to dítě mohlo vidět jednou jinak, i když situace vypadá beznadějně.

Zejména matky těžké neurotičky mohou sáhnout na život dítěte z důvodů absolutní pomsty partnerovi. Ať už má žena důvod, jaký chce, není-li nepříčetná, není pro takový čin ospravedlnění," říká psycholog Karel Humhal.

hela52 ( 17. února 2013 12:35 )

jen aby se nedostala za rok ven jako Čermáková prý zalehla tak velkou holku takovou blbost jsem ještě neslyšela.už bych ji držela zavřenou jen proto že malá byla opilá a pak chtěla ji spálit.to soudci nestačilo.pro takovou je i doživotí málo.

janina7777 ( 14. února 2013 12:08 )

všichni kolem něj, co musej čuchat jeho smrad jsou chudáci

janina7777 ( 14. února 2013 12:07 )

Bohatypodnikatel je těžce duševně nemocný člověk, zřejmě píše z nějakého ústavu, asi těžkej schizofrenik kterej se ani neměl narodit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

janina7777 ( 14. února 2013 12:05 )

měli by si tvé příspěvky v léčebně přečíst a zvýšit ti léky na co nejvíc ale tobě by pomohl akorát provaz, stejně jsi asi pěkně starej smradlavej dědek a ještě těžce psychicky narušenej

janina7777 ( 14. února 2013 12:02 )

pořád to samý... došly ti léky??? věřím tomu, že jsi zavřený v léčebně a odtamtud kopeš jak zběsilej za svůj posraný život

Zobrazit celou diskusi