Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

25 let pro zrůdu: Promoce se Radka (†26) nedožila, ubil ji polenem!

Za Radčinu vraždu, ke které se přiznal, dostal Roman Koutný 25 let!
Za Radčinu vraždu, ke které se přiznal, dostal Roman Koutný 25 let!  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, hra - 
8. února 2013
11:50

Studovala pedagogickou fakultu a snila o tom, že bude učitelka biologie a matematiky. Už si hledala místo, lednové promoce se ale nedočkala. Vysokoškolačku Radku P. surově ubil polenem kvůli penězům recidivista Roman Koutný. Dostal za to 25 let!

Z brutální vraždy vysokoškolačky se Roman Koutný zpovídal před táborským krajským soudem. Polenem ubil mladou ženu (†26), která si přivydělávala jako makléřka. Chtěla být soběstačná, proto pracovala pro firmu poskytující půjčky. Ze schůzky s klientem ve Veselí nad Lužnicí se ale 11. října loňského roku už nevrátila.

Zabíjel kvůli dluhům

Roman Koutný ji vylákal do domu, kde žil s družkou v pronájmu. Měli však velké dluhy a hrozilo jim vystěhování. Špatnou finanční situaci se Roman rozhodl řešit po svém. Vraždou.

Hned za vraty udeřil Radku, která přijela na sjednanou schůzku, polenem do hlavy. Tušil, že u sebe bude mít hotovost. Když se dívka skácela, pokračoval v bití.

U soudu sice tvrdil: "Nemělo se to stát, je mi to líto" a "Po první ráně se mi udělalo zle, bylo mi na blití", jenže na hrůznosti jeho činu to nic nemění. Podle soudních znalců umírala vysokoškolačka dlouhé minuty, možná desítky minut. Její tělo pak ukryl na půdu.

Soud: Dokud bude mít dost sil, bude nebezpečný

Za 25 tisíc, které jí vzal z kabelky, zaplatil Roman nájem a nakoupil potraviny. Všem pak tvrdil, že Radka schůzku na poslední chvíli odvolala. Zásahová jednotka však u něj našla Radčino bezvládné tělo, zabalené do spacáku.

"Po činu jednal naprosto chladnokrevně, nebyl nijak rozrušen a při psychologickém vyšetření nelitoval toho, co udělal, ale řekl, že to zvoral. Tedy to, že jej rychle dopadli," uvedl při čtení rozsudku soudce Černý a dodal: "Nevěříme tomu, že činu lituje. On není schopný hlubších prožitků a empatie... Domníváme se, že dokud bude mít dostatek fyzických sil, bude pro společnost nebezpečný."

zelena.karkulka ( 8. února 2013 20:39 )

myslíš,že ho jako exemplárně vyloučili,jo?

ramzan.kadyrov ( 8. února 2013 16:23 )

tonny44 čus cikáne ty se nestydíš mi psát po tom když si prozradil svojí identitu no pochlub se tady co jsi zač

rene-artua ( 8. února 2013 16:15 )

ubít ho polenem...

frantad ( 8. února 2013 16:07 )

Znám tohoto člověka, poznal jsem ho v mládí. Byl to normální, veselý a optimistický člověk, který miloval život. Nevím co se stalo v jeho životě tak hrozného, že nežije žitelný život. Měli mu dát oprátku, nezaslouží si žít jakkoliv a to třeba aniv kriminále! Každopádně si vždy když čtu o vrazích kladu otázku, co to jsou za lidi, odkud přišli a jak žili a v tomto případě ji mám zodpovězenou. Vrahem se člověk nerodí, ale vrahem se člověk stane!! Nevěřím, že se může stát zpátky člověkem! Píše se mi to těžko, měl jsem na něj jen dobré vzpomínky.

ramzan.kadyrov ( 8. února 2013 14:09 )

třeba mu ho pronajal provident nazpět

Zobrazit celou diskusi