Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Soud s metalistou odročili na březen: Já se vrátím, slíbil zpěvák

Autor: ČTK, oj - 
7. února 2013
12:14

Americký metalový zpěvák Randy Blythe, který je v Česku obviněný z usmrcení fanouška na koncertu, si na verdikt ještě počká. Kvůli nemoci jednoho ze znalců soud ve čtvrtek případ odročil na březen. "Zase se vrátím," slíbil frontman kapely Lamb of God.

Blythův advokát Tomáš Gřivna ČTK řekl, že jeho klient přislíbil návrat, ačkoliv mu soudce Tomáš Kubovec sdělil, že může požádat o konání hlavního líčení v nepřítomnosti.

Soudce měl v plánu rozhodnout v případu již tento týden, z jednání se ale omluvil znalec z oboru psychiatrie a k tomu je potřeba vyslechnout další svědky.

Hlavní líčení se týká koncertu metalové kapely Lamb of God v pražském klubu Abaton v roce 2010. Blythovi hrozí až desetileté vězení za ublížení na zdraví, které mělo za následek smrt. Podle policie shodil z pódia fanouška, který se vážně zranil na hlavě a později na následky zranění v nemocnici zemřel.

Pozůstalí se k obžalobě připojili s požadavkem na odškodnění ve výši deset milionů korun.

Video  Randy Blythe vchází do soudní síně  - Richard Veselý
Video se připravuje ...

12356 ( 7. února 2013 14:29 )

jany,

lunatic ( 7. února 2013 14:11 )

Naopak! Já spatřuji mnoho důvodů k tomu,aby se sem JIŽ NIKDY nevracel ... a udělá dobře;prostě mu dali druhou šanci ...

veronika74 ( 7. února 2013 14:00 )

Neměl tam mladík co dělat! Vždyť byly případy, kdy blbec z davu napadl člena kapely. Randy nemohl tušit, co tam vlastně cizí osoba pohledává. I kdyby ho opravdu shodil, tak je to vcelku pochopitelné. Byla jsem na dost metalových koncertech, sem tam někdo vyleze na pódium a skáče třeba do davu, ale většinou se tam maníci ani nedostanou. Ochranka je chytne a celkem drsně vykáže tam, kam patří - mezi ostatní fanoušky.

peterwilliams ( 7. února 2013 13:45 )

kvůli jedno usm.rkanýmu fetákovi, takovýho humbuku ,tak co tam lez???? tam neměl co hledat!!

jany ( 7. února 2013 13:35 )

jojo. ta kapela me moc nebavi, ale jeho chlapskej pristup obdivuju

Zobrazit celou diskusi