Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Blesk pomáhá! Radost maminky s dcerkou: Už nebudeme žít za 66 Kč na den

Článek v Blesku Lence Zemanové pomohl, protože včera zvedala každou chvíli telefon s nabídkou věcné či finanční pomoci
Článek v Blesku Lence Zemanové pomohl, protože včera zvedala každou chvíli telefon s nabídkou věcné či finanční pomoci  (Autor: Blesk - Ondřej Požár)
Autor: Ondřej Požár, mokk - 
31. ledna 2013
05:00

Na lepší časy se zablýsklo Lence Zemanové (25) z Rosic u Brna. Ta totiž přežívá se sedmiměsíční Terezkou jen za 66 Kč na den. Blesk o jejich osudu včera informoval a… pomoc je už na cestě.

Nabídli ji čtenáři Blesku a žena má navíc šanci získat i příspěvek na bydlení. Příspěvek na bydlení matce totiž podle Huberta Přibyla z Úřadu práce v Brně nepřiznali, neboť se k trvalému bydlišti v sociálním bytě v Rosicích přihlásila až od loňského listopadu. Takže jí mohli započíst jen náklady na bydlení za prosinec. „Lenka Zemanová může požádat o příspěvek znovu od 1. dubna, kdy jí budou započteny náklady na byt za první čtvrtletí letošního roku,“ upřesnil Přibyl.

Mladá žena platí za byt 5000 korun měsíčně ze sedmitisícového rodičovského příspěvku. Příspěvek bude pobírat tři roky, protože podle Přibyla nevyužila možnost mít mateřskou dovolenou 7600 korun. Ta je ale podle Zemanové jen na dva roky.

Pomoc čtenářů Blesku

Mamince, která musí každý měsíc vyjít s dvěma tisícovkami, nabídli pomoc i čtenáři Blesku. „Chci jim poslat přesnídávky, sunar a další věci potřebné k normálnímu životu s malou dcerkou,“ napsal například pan Aleš.

Věci a hračky po své tříleté dceři i plenky zase pošle Irena Stará z Prachatic. Další lidé jsou připraveni přispět Lence Zemanové finanční částkou. „Byl jsem na rodičovské dovolené a vím, co to je být závislý jen na pomoci od státu. Proto bych mamince a její Terezce chtěl pomoci,“ říká čtenář Blesku, který nechtěl uvést jméno.

Děkuji, děkuji

Lenku Zemanovou ochota lidí velice příjemně zaskočila. „Čekala jsem spíše třeba radu, proto jsem ráda, že se najdou dobří lidé, kteří chtějí pomoci hlavně mojí malé dcerce. O mě zas až tolik nejde. Děkuji, opravdu děkuji,“ reaguje dojatá mladá maminka, která během včerejška po telefonu přijímala nabídky od lidí.

polinka1 ( 8. února 2013 13:38 )

dobra srandistka.uz se tady vsechny lidi z tveho fantazirovani klepou

polinka1 ( 8. února 2013 13:34 )

ze jste socialni pracovnice,tak tomu tady urcite kazdy veri.staci si precist co pisete a je vsem jasno.

janaiii ( 3. února 2013 10:57 )

Souhlas, že pokud má peníze na rámování velkých fotek a drahé instantní čaje, tak nouzi nemá. Když nemám na jídlo pro dítě, nekupuju blbosti a místo inst. čaje děcku koupím anýzový/heřmánkový pravý za čtvrtinu ceny a ještě zdravější, nedoslazovaný. Za čas by třeba mohla občas sousedce pohlídat dítě za úplatu, každá kaška se hodí a nemusí nikam odcházet za prací od mimča.

ennadia ( 3. února 2013 00:43 )

Myslím,že tato stránka je pro ty co chtějí pomoci a nebo aspoň slovem podpořit.Ale všichni jste si tu založili svoji stránku a vyléváte si tu negativní povahu jaká z Vás srší.Uvidíte jak Vám to osud vrátí vzpomenete si,ale bude už pozdě.

ennadia ( 3. února 2013 00:30 )

Mám radost,že mladé mamince Lence Zemanové a Terezce lidé pomáhají.O holčičku se dobře stará,je to vidět z fotografie je krásná a spokojená.Přeji hodně štěstí ve všem a hlavně zdravíčko.

Zobrazit celou diskusi