Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bodyguardi pro první slečnu Česka: Ochrání Zemanovu dceru před nápadníky?

Autor: psch, ČTK - 
31. ledna 2013
18:39

Spousta nápadníků nebo nebezpečí od odpůrců nového prezidenta... To mohou být důvody, proč Miloš Zeman dnes požádal policii o ochranku pro svoji dceru Kateřinu. Jestli ji ale první slečna Česka dostane, záleží na ministru Kubicovi, nárok na ni totiž má pouze prezident a jeho žena.

Zeman už policii o ochranku pro dceru oficiálně požádal. Náměstek policejního prezidenta Tomáš Kužel obratem žádost předložil ministru vnitra Janu Kubicemu. Ten rozhodne o tom, jestli jí bude udělena, či nikoliv. Na policejní ochranu má totiž nárok pouze prezident a jeho žena.

"Na základě této žádosti jsem požádal o stanovení intenzity ochrany a chránění této osoby nad rámec právních norem a přeposlal jsem tento dopis ministru vnitra," uvedl Kužel, který s Kubicem o žádosti hovořil. Ministr mu prý přislíbil, že ji s největší pravděpodobností ještě dnes podepíše.

"Nám to ještě nedorazilo. Ale jakmile to dorazí, a pokud policie bude ochranu doopravdy žádat, tak (ministr) žádost bez zbytečných odkladů podepíše," řekl ČTK mluvčí ministerstva vnitra Vladimír Řepka.

Náměstek policejního prezidenta uvedl, že Zeman má nyní "standardní" ochranu. V současné chvíli se ale o jeho bezpečnost stará kromě policistů také soukromá bezpečnostní služba. Po inauguraci se podle Kužela intenzita jeho ochrany změní. "Ochranu manželky budoucího pana prezidenta v současné době zatím komunikujeme," dodal.

Zeman po víkendovém zvolení odpočíval na své chalupě v Nové Veselí na Žďársku, dnes odjel zpět do Prahy.

itartas ( 8. února 2013 12:20 )

To jsou starosti, fakt, tady máme nehoráznou nezaměstnanost, každý druhý se rozvádí, lidi jsou zoufalí a někdo má starost o nápadníky mladé Zemanové. No to jsme to dopracovali. A pak s takovým mančaftem, něco dělej.

handgood ( 1. února 2013 13:50 )

Dceru před nápadníky určitě ohrání, horší to bude před prezidentem.

gloglo ( 1. února 2013 11:55 )

gamehoror: tak ty bys potřeboval ochranku za hrubky co tady tlučeš na klávesnici........ co příspěvek, to hrubka

jikar ( 1. února 2013 10:46 )

bude deníček "první slečny"

benel ( 1. února 2013 10:31 )

ani jeden syn Klause neměl ochranku, ani vnoučata

Zobrazit celou diskusi