Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Nebezpečná hra na slámě: Ivetka (†15) a Veronika (†15) se udusily ve stohu

Autor: shp, Vlaďka Hradská - 
8. prosince 2012
10:04

Naprostou tragédií skončilo v jižních Čechách pátrání po dvou mladých pohřešovaných dívkách. Veronika a Ivetka (obě †15) byly nalezeny mrtvé ve stohu u městyse Ledenice, kde si hrály. Záchranáři jim již nedokázali pomoci. Dívky se ve slámě nejspíš udusily.

„Včera večer ve 21:29 obdržela záchranka informaci o nalezení dvou mladistvých pohřešovaných dívek ve stohu nedaleko Ledenic na Českobudějovicku. Na místo byly okamžitě vyslány z Trhových Svinů a Českých Budějovic,“ řekla Blesk.cz mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková. Na místě již byli hasiči, kteří se pokoušeli dívkám poskytnout první pomoc. Marně. „Lékař konstatoval, že byly mrtvé již před výjezdem záchranných vozů. Důvody, proč dívky zemřely, zatím nejsou jasné. Přesnou příčinu jejich úmrtí určí až soudní pitva,“ dodala Kafková.

Odpoledne zmizely, večer byly mrtvé

I lékaři se snažili dívky oživit dlouhé desítky minut, ale marně. Dívky zmizely včera, když odešly z domovů. Jakmile se nevrátily domů před stmíváním, začali po nich rodiče i sousedé pátrat. „Dívky objevili policisté z obvodního oddělení Lišov ve spolupráci s místními občany. K případu vzhledem k pozůstalým nebudeme sdělovat žádné další podrobnosti,“ řekl Blesk.cz jihočeský policejní mluvčí.

Jedna se propadla, druhá ji chtěla zachránit

Pátrání po nich trvalo celkem asi hodinu. Dívky si ke stohu šly pravděpodobně hrát. Vylezly na balíky a podle jedné z vyšetřovacích verzí propadla Veronika stohem a Ivetka jí snažila pomoci. Nepodařilo se jí to a nejspíš propadla za ní. Obě se pak ve stohu, který se nalézal v zemědělském areálu udusily. Policie také vyšetřuje, zda dívky požily alkohol. Poblíž totiž nalezli lahev vodky s džusem.

mikulassilvestr ( 9. prosince 2012 17:01 )

Vyzkoušej a uvidíš! Snad pak pochopíš.

ki33 ( 9. prosince 2012 15:28 )

blekyn: ty jsi nikdy neudělal nic bláznivého s dobrým koncem ?

blekyn2012 ( 9. prosince 2012 15:09 )

jeromeklapka: pravopis... dívky šly (je tam -y)!!!

blekyn2012 ( 9. prosince 2012 15:07 )

darina1: vulgaritu si nechte pro jiné, prosím. Například pro vaši rodinu a rodinné příslušníky... Myslím, že svůj názor k uvedenému článku zde může vyjádřit každý - já tak učinil. Úroveň vašeho písemného projevu poukazuje na vaši inteligenci, takže je mi vás upřímně líto . Doporučuji vám číst více knih (bulvár vám moc nedá), abyste si rozšířila slovní zásobu, a taky by neškodilo osvěžit pravopis - učivo základní školy...

dannaa ( 9. prosince 2012 14:34 )

Fortin.My jsme v patnácti celá třída u kamarádky stáhli celý demižon s vínem a byli jsme jako draci.

Zobrazit celou diskusi