Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Francouzskou reportérku chtěli znásilnit v přímém přenosu, zachránil jí kolega

Autor: shp - 
25. října 2012
20:24

Francouzská reportérka Sonia Dridi si prožila chvíle absolutní hrůzy, když jí dav rozzuřených mužů začal osahávat a táhnout pryč z Náměstí osvobození v Káhiře, kde dělala reportáž. Naštěstí ji zachránil její kolega, který ji neustále držel a nepustil.

Sonia pracuje pro francouzskou televizi France 24. Sama poznamenala, že reportáže z Náměstí osvobození, kde se často konají protivládní demonstrace, dělá již rok a půl a nic se jí dosud nestalo. Na stejném náměstí byla v únoru minulého roku přitom zbita a sexuálně zneužita jihoafrická reportérka Lara Logan (41). „Moje myšlenky jsou teď se Soniou,“ řekla blonďatá reportérka.

Padesát mužů ji chtělo znásilnit

Sonie vysílala živě reportáž, když jí obklíčila asi padesátka egyptských mužů. Začali ji osahávat a táhnout pryč. Naštěstí jí její kolega Ashraf Khalil, korespondent Time a France 24, pevně chytil a snažil se jí ochránit. „Bylo tam minimálně padesát mužů kolem nás, kteří nás napadali. Ashraf si mě přitiskl k sobě a říkal – Neboj se. Jenom dýchej, dýchej. Všechno bude v pořádku.,“ vypověděla Sonia.

Útoky na ženy jsou v Káhiře časté

„Bylo tam tolik mužů a jsem si jistá, že ne všichni byli útočníci,“ dodala. Neustále cítila ruce, které z ní chtěly strhnout oblečení. „V podstatě jsem to byl já, kdo jí držel v silném objetí. Obě ruce jsem měl kolem ní, byli jsme tváří v tvář,“ vypověděl Ashraf. „Bylo těžké říci, kdo je útočník a kdo se nám snaží pomoci,“ dodal. Podle Sonii, která naštěstí vyvázla z útoku bez větších zranění, se takovéto věci dějí v Káhiře pořád. „Neustále vidím muže, jak na ulicích osahávají ženy,“ uzavřela.

pelagie ( 26. října 2012 08:20 )

Zrovna na to myslím... vyprávěla známá jak hrozná tam byla dovolená.. ani kdyby mi dali zájezd zadara ....

587587 ( 25. října 2012 22:15 )

Do Egypta? Ani párem volů!

Zobrazit celou diskusi