Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zadlužil se kvůli lásce: Teď nemá ani na jídlo!

Autor: Jana Ulrichová, lmk - 
24. října 2012
12:28

Toužil po lásce, teď se topí v dluzích. Tak dopadl Petr Kalaš (55) z Velkého Šenova, který zřejmě kandiduje na titul největšího "jelimana Česka". Kvůli družce si nabral půjčky, které není schopen splácet. Teď pomýšlí na sebevraždu.

Invalidní důchodce Petr Kalaš se s Marcelou G. seznámil po telefonu. „Napřed jsme si psali, pak jsem za ní jezdil, až jsme spolu začali bydlet. Pracoval jsem tehdy v truhlárně. Peníze, které jsem vydělal, jí ale nestačily. Pořád mě nutila do nějakých půjček,“ popsal. Bývalí kolegové i sousedé potvrzují, že jej varovali. Bohužel na ně nedal. Družce prý slepě důvěřoval. Ve všem jí vyhověl, aniž by přemýšlel nad důsledky. „Všechny papíry vyřizovala ona. Já jsem to jen podepisoval,“ řekl naivně. Nad tím, jak jednou půjčky splatí, nepřemýšlel.

Sešup na dno

Pak už to s ním šlo z kopce. Přišel o práci, družka od něj utekla a jemu zůstaly na krku dluhy. „Nevím, co mám dělat. Chtějí po mně asi 400 tisíc a dluh stále narůstá. Nemám ani na jídlo. Bojím se, že skončím někde pod mostem,“ plakal. V komunitním centru Kostka, které radí lidem v podobných nesnázích, mu doporučili insolvenční řízení. „Na to ale potřebuji mít práci a tu nemůžu sehnat,“ zoufá si vyučený obuvník, jehož jediným příjmem je teď částečný invalidní důchod 6100 korun.

Žena je bez viny

„Snažím se splácet, ale nejde to,“ řekl s tím, že ani netuší, co všechno podepsal. „Nenapadlo mě, že to může takhle skončit. Chtěl jsem jen ženu, rodinu,“ dodal. Na družku, která se vypařila, zkoušel podat trestní oznámení. Podle policistů ale nespáchala trestný čin.

ŠTVE VÁS, CO SE V ČESKU DĚJE? VYSOKÉ CENY SLUŽEB, ZBOŽÍ… CHOVÁNÍ POLITIKŮ A ÚŘEDNÍKŮ... MÁTE PROBLÉM ČI PŘÍBĚH BEZPRÁVÍ, SE KTERÝM SE CHCETE SVĚŘIT?

PIŠTE NA e-mail vase-prava@blesk.cz.

bjutifl ( 24. října 2012 23:40 )

To by mu bylo k ničemu. Jednou dobrovolně podepsal, tak musí platit. Že si bral půlčky kvůli ní, jeho blbost.

bjutifl ( 24. října 2012 23:38 )

Kdo kouká, vidí. Je u článku i v galerii.

zelena.karkulka ( 24. října 2012 20:58 )

Taky to mohlo být úplně jinak

abvydavatelstvi ( 24. října 2012 14:47 )

Měli dát fotku te podvodnice a ne jeho....

abvydavatelstvi ( 24. října 2012 14:16 )

Na světě je spoustu debilu kteří každý den někomu naleti .... ta ženská byla pořádná mrcha a doufám že se jí to vymsti ...... jemu bych poradila at trvá na podání trestního oznámení a jako svědky zavolat ty se kterými to ta baba zřizovala ..... to je příšerné jak jsou lidé důvěřivi a jak druzi důvěru zneužívají.. ..

Zobrazit celou diskusi