Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

UPC podváděla v boji o veřejnou zakázku: Dostala pokutu 400.000

Telekomunikační firma UPC dostala pokutu 400.000 korun
Telekomunikační firma UPC dostala pokutu 400.000 korun  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, ljš - 
29. října 2012
13:02

Pokuta ve výši 400.000 korun a zákaz účastnit se veřejných zakázek po dobu tří let - to hrozí telekomunikační společnosti UPC za to, že uváděla nepravdivé informace.

Telekomunikační společnost UPC Česká republika, s.r.o. uváděla v jedné z veřejných zakázek nepravdivé informace. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) chce kabelovou firmu zapsat na černou listinu veřejných zakázek. Firma by se tak nemohla tři roky účastnit veřejných tendrů. UPC dostala také pokutu 400 tisíc korun. "Rozhodnutí úřadu zatím nenabylo právní moci," řekl dnes předseda ÚOHS Petr Rafaj.

Porušení zákona se týkalo veřejné zakázky společnosti NET4GAS, s. r. o., na poskytování služeb datového centra. UPC Česká republika podle ÚOHS k prokázání technických kvalifikačních předpokladů ve své žádosti o účast předložila a následně doplnila informace o referencích tak, že z trojice realizovaných dodávek dvě neodpovídaly skutečnosti.

"U společnosti Nodus Technologies byl uveden v referenci nepravdivý objem plnění za rok a služby nebyly poskytovány ze dvou datových center, ale pouze z jednoho. U společnosti SuperNetwork, kde i přesto, že neexistoval smluvní vztah mezi těmito dvěma subjekty, uvedl uchazeč (UPC) nepravdivou délku smluvního vztahu i objem plnění z něj plynoucí," uvedl Rafaj.

Podle něj UPC chyby uznala. Údajně šlo o pochybení jednotlivce a následné selhání vnitřní kontroly společnosti.

kukuku ( 29. října 2012 15:05 )

No uvést nesprávný roční objem plnění - to je úplně tragická chyba, asi největší, ke které kdy v tomto státě ve výběrových řízeních došlo. Nebo je to záminka, jak vyšachovat nepohodlnou firmu.

Zobrazit celou diskusi