Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Padělatelé ze Šumavy vyráběli falešné pětitisícovky

Padělky bankovek, které policie zabavila
Padělky bankovek, které policie zabavila  (Autor: pro Blesk – Policie ČR)
Autor: hra, lmk - 
28. října 2012
05:50

Pouhé dva týdny pouštěla pětice mladých mužů (19 až 25) ze Šumavy do oběhu padělané bankovky. Než je policie dopadla, stačili vyrobit falzifikáty za víc než 100 tisíc. Hrozí jim až 8 let ve vězení.

Parta padělatelů z Prachaticka tiskla falešné bankovky v nominální hodnotě dva a pět tisíc doma na běžném typu tiskárny. Přestože výsledkem byly málo zdařilé padělky, dařilo se jim je udat v obchodech po celém kraji.

„Nejčastěji si za ně kupovali drobné a levné zboží, jako například cigarety, pití a jiné potraviny. Vybírali si takové zboží, aby při platbě získali zpět co nejvíce pravých peněz,“ řekla jihočeská policejní mluvčí Lenka Holická.

Po dopadení se padělatelé přiznali. Podle vyšetřovatelů není vyloučeno, že některé falešné bankovky jsou ještě v oběhu. Lidé by je neměli vyhazovat, ale oznámit vše na čísle 158.

endynka47 ( 28. října 2012 07:53 )

 Tak,tak,v posr...česku je za love větší trest jak za vraždy a aféra s chlastem?se zametá pod koberec pomaloučku a potichoučku,protože je jasné ,že ne pochybyl stát,ale vykašlal se na to co má provádět,ato je kotrola potravin a nápojů,kdyby toto stát plnil,tak se to nemohlo dostat tak daleko.Ale naši vládu nezajímá kolik lidí zdechne,ale zajímá je kde a jak a koho okrást o peníze,důchodce,děti,nemocné ,to je jejich politika a jak se jedné o to že někde se padělaly prachy,tak tvrdě zasáhnout,to je vláda demokratická ,za vraždu někdy podmínka za prachy doživotí.

Zobrazit celou diskusi