Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Celníci udeřili na Vietnamce a zničili další padělatelskou dílnu

Autor: op - 
6. prosince 2011
08:37

Vypadá to, že se jihomoravští celníci rozhodli systematicky likvidovat asijské výrobce oděvů s falešnými světovými značkami. Po měsících sledování a pátrání totiž minulý týden zničili další padělatelskou dílnu poblíž bývalého hraničního přechodu Hatě u Znojma. Bylo v ní zboží za víc než milion!

Celníci podle mluvčí Lady Temňákové objevili stovky kusů padělaného zboží a dílnu plnou automatických strojů, které byly v permanenci a šily pod dohledem majitelů ostošest, minulý čtvrtek ve Chvalovicích v blízkosti nechvalně proslulé tržnice v Hatích.

Než však v rodinném domku a ve dvou tamních stáncích udeřili, získávali financové od jara informace o možné nelegální výrobě „značkového“ zboží.

„A na podzim požádali celníci Okresní soud ve Znojmě o vydání příkazu k domovní prohlídce,“ upřesnila mluvčí Celního ředitelství v Brně.

Ve sklepě zmíněného rodinného domu našli její kolegové kromě čtyř Vietnamců i sedm spuštěných automatických vyšívacích strojů s paměťovými kartami.

Zfalšované originály měly milionovou hodnotu

„Dále tam byl zažehlovací stroj, rám na sítotisk, rámečky se šablonami a textil, který na sobě už měl loga ochranných známek,“ vypočítává Temňáková.

Jeden z Vietnamců, který byl zároveň nájemcem domu a dvou stánků na tržnici, se podle ní přiznal k vlastnictví strojů. Ve stáncích pak celníci zabavili padělané oblečení, jehož prodejní hodnota originálů by činila asi 1,2 milionu korun!

Vietnamci jsou podezřelí z porušení práv k ochranné známce. A kromě propadnutí zboží jim hrozí až dva roky vězení.

miroslav ( 7. prosince 2011 02:15 )

minimální.hnus

miroslav ( 7. prosince 2011 02:13 )

Jseš líné hovado

miroslav ( 7. prosince 2011 02:12 )

Jseš hovado hovad

miroslav ( 7. prosince 2011 02:11 )

Marcel Winter=vlastizrádce

husqarnowicz ( 6. prosince 2011 17:31 )

Nějak mi v tom výčtu trestů chybí trest vyhoštění.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání