Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prodává alkohol v obci Metylovice a říká: Lidi po mně chtějí rum pro tchyně!

Autor: Jiří Krušina, lmk - 
21. září 2012
06:15

Mít obchod s alkoholem ve vsi s názvem Metylovice je v současné době metylalkoholové aféry pro Radima Tomáška prokletím. Ale zákazníci si dovedou udělat i legraci. Objednávky rumu z Metylovic by chtěli pro tchyni.

Do kuriózní situace se kvůli pančovanému alkoholu a místu svého bydliště dostal podnikatel Radim Tomášek. Je majitelem jednoho z největších internetových obchodů s alkoholem v republice. „Kvůli prohibici přicházím o desítky tisíc korun, mám totiž nejen internetový obchod, ale taky hospodu,“ posteskl si Radim Tomášek.

Objednávky odmítá

Podnikatel, který před pár lety vybojoval stříbro na mistrovství světa v taekwon-du, dostává stále objednávky na alkohol. „Samozřejmě je odmítám. Sklad bude uzavřený do doby, než skončí prohibice. Rapidně však stoupla návštěvnost mých webových stránek,“ pokračoval obchodník.

Utíkat odtud nebudu

Podnikateli již jeho klienti navrhli, aby se přestěhoval. „Prý je netaktické bydlet v Metylovicích, protože prý pak lidem těžko vysvětlím, že prodávám kvalitní alkohol. Já jsem se tu narodil a utíkat nebudu,“ řekl Tomášek.

Mezi novými objednávkami zaregistroval i několik kuriózních dotazů. „Muž si u mě objednal několik litrů rumu a ptal se, za jak dlouho od požití se stává smrtelný. Prý je pro jeho tchyni. Bohužel jsem mu nemohl posloužit,“ vypráví podnikatel.

Prohibice dle jeho názoru pomůže jen dočasně černému trhu. „Většina lidí si v souvislosti s tolika úmrtími dá snad pozor a bude v budoucnu kupovat kvalitní alkohol,“ myslí si Radim Tomášek.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi