Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mladík zabodl kamarádovi šroubovák do hlavy: Dostal 10 let

Jakub J. (23) zabodl svému kamarádovi Ladislavu H. do hlavy šroubovák
Jakub J. (23) zabodl svému kamarádovi Ladislavu H. do hlavy šroubovák  (Autor: Foto Blesk - Slávka Červená)
Autor: Slávka Červená - 
20. září 2012
15:29

Šroubovák v hlavě, to se hned tak nevidí. Přesto jde o realitu. Prožil ji Ladislav H. (31) ze Slušovic na Zlínsku. Zabodl mu ho tam opilý spolupracovník Jakub J. (23)! Za to byl včera odsouzen k desetiletému trestu ve věznici se zvýšenou ostrahou. Rozsudek ale ještě není pravomocný.

Ladislavovi šlo o život. Šroubovák prošel s velkou razancí spánkovou oblastí a poškodil mozek. Musel okamžitě podstoupit náročnou operaci a je štěstí, že žije. O to hůř se mu o tom mluvilo. Byli dva roky kamarádi, spolupracovníci. Tu a tam zašli do hospody.

Koncem března Jakub marodil a pozval Ladislava  na slivovici. Jakub si dal i marihuanu. „Neměl jsem s ním nikdy problém. Ale stále mě obviňoval. Měl utkvělou představu, že mám poměr s jeho přítelkyní. Marně jsem mu vysvětloval, že to není pravda,“ řekl.

Když odcházel od Jakuba, nechal tam mikinu a Jakub ho šel hledat. Co se pak odehrálo před domem, nikdo neví. Obžalovaný odmítl vypovídat. Ránu šroubovákem kamarádovi zasadil venku okolo 19. hodiny. Ladislav podle svědka chvíli seděl a plakal. Pak začal utíkat pryč. Jakub běžel za ním a snažil se mu šroubovák vytáhnout. Podařilo se mu to na druhý pokus a hodil ho do potoka.

"Já si nic z toho nic nepamatuji. Nechci na to ani vzpomínat a hlavně se to nedá odpustit. Dodnes to nepáchu,“ řekl Blesku Ladislav, který je dodnes práce neschopný. Nejvíce nešťastná byla jeho maminka. „To se ani nedá vypovědět, co jsem si prožila. Je to náš jediný syn a manžela mám těžce nemocného,“ svěřila Blesku.

Podle znalce trpí Jakub toxickou psychózou, ale na tento čin neměla vliv. Myslel si, že ho stále někdo sleduje kamerami a že má v hlavě čip. Podřezal si žíly a skočil z okna v prvním patře. Chodil k psychiatrovi, ale nebral léky.  Soud ho poslal na 10 let do věznice se zvýšenou ostrahou a nařídil psychiatrickou ústavní léčbu. Mladík se se dosud neomluvil a to ani dnes u soudu. Naopak šokoval slovy, když řekl, že on to neudělal.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi