Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Britská vojačka v Afghánistánu porodila: Netušila, že čeká dítě

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, ljš - 
20. září 2012
13:01

Denně nasazují v Afghánistánu životy a často vidí jen smrt a bezpráví. Teď ale britská vojačka přinesla na tamní základnu trochu radosti. Netušila, že je těhotná a porodila zdravého chlapečka.

Zdravého chlapečka porodila v Afghánistánu příslušnice britské armády. Až do porodu přitom netušila, že je těhotná.

"Matka i dítě jsou ve stabilizovaném stavu," oznámilo britské ministerstvo obrany po porodu, který se odehrál v úterý na základně Camp Bastion v provincii Hílmand.

Žena, jejíž jméno zpráva neuvádí a která slouží jako kulometčice královského dělostřelectva, se o tom, že čeká dítě, dozvěděla až těsně před porodem, když si začala stěžovat na bolesti břicha. Potomka počala, než byla letos v březnu nasazena v Afghánistánu. Porodila předčasně, pět týdnů před termínem.

"Vojenská politika neumožňuje nasazení vojaček, které jsou těhotné. V tomto případě ale příslušnice armády o svém těhotenství nevěděla," uvedlo ministerstvo v prohlášení.

Do Afghánistánu letí speciální pediatrický tým z oxfordské nemocnice, aby matce a dítěti poskytl odpovídající péči při převozu do vlasti. Podle dostupných údajů jde o první případ, kdy britská vojačka porodila v bojové linii. Od roku 2003 bylo z Iráku posláno zpět do vlasti až 200 vojaček poté, co se zjistilo, že jsou těhotné.

zelena.karkulka ( 20. září 2012 22:03 )

beztak to tajila,aby si tam vydělala

mazd ( 20. září 2012 18:29 )

Že by vojačky byly tak dementní,prd, určitě to věděla.

avina ( 20. září 2012 17:43 )

5 týdnů před porodem a ona neví...fakt debilita!

odetka.odetka ( 20. září 2012 15:12 )

Tehotenske proznaky mit nemusela, ale ze by nepoznala , ze ji roste brisko (bricho)?

aanitaa ( 20. září 2012 13:17 )

Neni prvni ani posledni kdo nemel zadne tehotenske priznaky .Pro me to zni taky neuveritelne , ale uz jsem takovych pripadu videla a cetla nekolik (nemyslim , ze by rodily nekde v bojisti).

Zobrazit celou diskusi