Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Aleš přežil tragickou nehodu: Zachránilo mě sedadlo smrti

Autor: Vlaďka Hradská - 
27. července 2012
05:00

Je jediným, kdo přežil hrůznou nehodu kamarádů u Čápova dvora v Táboře. Aleše (19) zachránilo sedadlo smrti.

Zatímco Jirka, Radek a Tomáš v troskách Alfy Romeo zemřeli, Aleš přežil! Nejméně zdemolované místo auta, které se po nárazu rozpůlilo o strom, totiž bylo na předním sedadle spolujezdce!

Tomu se přitom říká sedadlo smrti, protože lidé, kteří v něm sedí, při nehodách umírají nejčastěji.

Záchranáři: Přežil zázrakem

Seděl v něm právě Aleš a po nehodě ještě zvládl zavolat na linku 112. Z hrůzné srážky vyvázl s lehčími zraněními. Podle záchranářů to byl zázrak. Starší typ Alfy Romeo byl roztrhaný na kusy. „Bylo to opravdu strašné. Nic podobného jsem ještě neviděl a doufám, že už neuvidím,“ řekl jeden ze záchranářů.

Aleš si po tragédii na nic nevzpomínal. Nyní už na sociální síti komunikuje s přáteli. Slíbil jim dokonce, že pokud mu to zdravotní stav dovolí, zúčastní se neformálního vzpomínkového setkání za mrtvé kamarády.

Přijdou stovky kamarádů

„Chce přijít, být mezi lidmi a hlavně s kámoši, aby se z toho dostal,“ potvrdila Blesku dívka, která přišla zapálit svíčku na místo neštěstí. Účast na této nedělní akci už na Facebooku potvrdily přibližně dvě stovky mladých lidí.

„Nemůžu pochopit, jak to mohli našít do stromu, když tu cestu znali všichni. Měl jsem jet původně s nimi, ale nakonec jsem nemohl na diskotéku přijít. Chci vědět, co se stalo. Každý o tom říká něco jiného a nikdo nic přesně neví,“ řekl Radek R.

Stejnou otázku si teď klade většina mladých z Tábora a Sezimova Ústí, kteří při této havárii přišli o své přátele.

bome ( 30. července 2012 00:08 )

Mam stejny nazor, jak jsem jiz psal, tragedie je, kdyz umre male dite na rakovinu, nebo utlucou starenku, pro dvacet korun. Trech zchlastanejch chlapcu me lito neni, je to jejich vec.

hrneczuhrinevsi ( 29. července 2012 09:45 )

a ty jsi nenávistná kráva, ti mladí byli stokrát lepší než ty a já jsem ty lidi z Hrádku znala, i tak bych je nesoudila jako ty dobytku

bome ( 27. července 2012 16:57 )

Uplne zbytecne se rozohnujes. Ten kdo si sedne do auta s nekym kdo pil je uplne stejny blbec jako on. Nebo kdo chce kam pomozme mu tam? Proc vrah? Každý ma svůj osud jasne dany i ty a tak keci o tom, ze kdyby si tam nesedli a kdyby a kdyby, jsou liche. Proste oni se narodili s tim, ze ten den zemrou a tim si bud jist. Nic na svete se nedeje nahodou, protože nahoda neexistuje. Nahoda existuje jen v ocich snilku . Osud nijak neosalis ani neobejdes. Muzes jit oklikou, ale stejne te privede tam, kam to mas predurcene. Je potreba se na to divat rozumne. Je to sice tragedie, ale ta se stala pro něco, aby mohl život jinych, kteří zde zustali pokracovat jinou cestou. Nejsem verici ani blazen, jen mam dost životních zkusenosti a snazim se z osudu tezit a byt na neprizne pripraveny. Tim, ze budes nekoho ocernovat , ze je vrah si mozna ulevis, ale nikomu tim nepomuzes, co se stalo se proste stat mělo a to je jedine pravdive s tim se smir.

maximillian ( 27. července 2012 14:27 )

Zajimsve ze Luza v Blesku nedala diskuzi k clanku o tom vyj..**banem vrahovi Jirkovi kterej zavrazdil dalsi dva lidi !!! Pokud si sedne ozralej do auta coz je potenconalni zbran tak je vrah !!! Hajzl !!!

babca99 ( 27. července 2012 12:55 )

není, protože mladí bývají tací, jakými morálně-volními vlastnostmi je vybaví rodiče - geneticky i výchovou...

Zobrazit celou diskusi