Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Smrt dvou bratrů v jednom dni: Zemřel Rudolf (†28) kvůli tajné lásce?

Autor: Ivana Žáková, lmk - 
18. července 2012
06:24

Smrt bratrů Rudolfa (†28) a Vladislava D. (†26), kteří zemřeli během jediného dne tak, zasáhla Dobratice na Frýdecko-Místecku, že místní se z toho nemohou vzpamatovat. Stále si kladou stejnou otázku: Proč starší z bratrů zahynul pod koly vlaku. Byla za tím skutečně tajná láska?

Kolotoč osudu se roztočil ve chvíli, když rodina o smrti Rudolfa ve čtvrtek večer telefonicky informovala jeho mladšího bratra Vladislava. Ten byl na festivalu Masters of Rock ve Vizovicích. Ztráta staršího bratra ho natolik sebrala, že se opil a ve spánku ve stanu mu selhalo srdce.

Policie tak přišla během jednoho dne k rodinnému domku v Dobraticích, kde do té doby žila pětičlenná šťastná rodina, s další tragickou zprávou. Dům je dnes opuštěný. Matka Hedvika se zhroutila a je v nemocnici, stejně tak otec Rudolf, který měsíce bojuje se smrtelnou rakovinou.

Tajemná dívka

Blesk pátral po tom, s kým Rudolf trávil poslední chvíle před smrtí. Jako tradičně se zastavil v osudný den, minulý čtvrtek, na dvě piva v nádražní restauraci ve Frýdku, odkud dále jezdil do Dobratic. „Byl tady s nějakou holkou. Mohla to být jeho tajná přítelkyně, protože jsem s ní Rudu předtím nikdy neviděl. Když jsem je sledoval, připadalo mi, že ona o něj nemá moc velký zájem,“ pověděl Blesku jeden ze štamgastů.

Také podle dalších hostů Ruda náhle odešel z hospody s onou neznámou dívkou, která nepochází z Dobratic, a už se nevrátil.

„Stále nemáme výsledky pitvy, a tudíž nemůžeme vyloučit sebevraždu ani nešťastnou náhodu. Každopádně policie vyslýchá všechny důležité svědky, kteří by mohli objasnit, zda muž opravdu šel po kolejích,“ řekl Blesku mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk. Kriminalisté pátrají i po neznámé Rudolfově kamarádce.

Nechystá porod, ale pohřeb

Nejmladší ze sourozenců, dcera Gábina, je teď jedinou oporou pro svoji mámu. Stejně tak pro otce, který má rakovinu. Namísto toho, aby se připravovala na porod, tak se musí postarat o oba rodiče, kteří jsou stále v nemocnici, a chystá dvojitý pohřeb svých bratrů.

Má však měsíc před porodem a lékaři se obávají toho, aby vše psychicky zvládla a dítě nepřišlo předčasně na svět. Pohřeb obou bratrů bude v Dobraticích zítra. Sejde se na něm zřejmě celá vesnice, protože tragická událost tam zasáhla každého. Oba bratři byli mezi místními pro svoji pracovitost a dobráckou povahu velmi oblíbeni.

587587 ( 18. července 2012 07:58 )

Hlavně nezapomeňte pořád zdůrazňovat, že dům je prázdný. On by jim totiž k tomu všemu ještě moc bodl vybílený barák.

Zobrazit celou diskusi