Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Václavské náměstí dnes zaplnilo tisíce sokolů

Autor: ČTK, mok - 
1. července 2012
12:16

Na Václavském náměstí se sešlo 10 000 členů Sokola. V Praze se totiž po šesti letech koná 15. Sokolský slet.

Náměstí sv. Václava zaplnilo 10 000 členů Sokola, kteří se účastní patnáctého Sokolského sletu. Slavnostní zahájení bude probíhat v podobě průvodu, který povede přes Národní třídu k Rudolfinu na Staroměstské náměstí.

V průvodu jsou zástupci všech českých a moravských sokolských žup, kterých je celkem 42 a dorazili i cizinci z Rakouska, Slovinska, Kanady a  USA.

Letošní slet oslaví 150. výročí založení Sokola, proto bude od 15:00 v katedrále svatého Víta sloužit mši pražský kardinál Dominik Duka.

Kromě pochodu metropolí se dnes budou konat i pódiová vystoupení na nádvoří Tyršova domu na Újezdě, kde je sídlo Sokola. Odtud pak ve 21:30 vyrazí noční průvod s lampiony na Petřínskou rozhlednu.

 

gogo ( 2. července 2012 16:42 )

Přesně tak...

gogo ( 2. července 2012 15:55 )

Přestože se v TV dnes dává spousta i podprůměrných a tendenčních filmů z doby "budování socialismu", tak se obávám, že spartakiádní záznam již nikdy neuvidíte. Přestože to byla skutečně mimořádná podívaná. To se nikdo z dnešních producentů neodváží opakovat... Je celkem nasnadě proč...

gogo ( 2. července 2012 15:50 )

Máte samozřejmě naprostou pravdu, ale vyprávějte to dnešním pravicovým fanatikům... Možná, že pan "gevi" Vám vysvětlí jak hluboce se mýlíte a jak to bylo vše strašné...

gogo ( 2. července 2012 15:45 )

Já jsem komunista pane doktore asi jako Vy papež... A proč srovnávám ? Protože Sokol i náboženství u nás skutečně umírá na úbytě. Snad jen slepý by mohl toto nevidět. Jděte se podívat kolik lidí je dnes v kostelích a kolik jich je v Sokole. Oboje zeje téměř prázdnotou. Pravé sokolské cvičení již v sokolovnách téměř ani neexistuje. To je celé.. Takže to sem bohužel patří... Znám poměrně zblízka dnešní Sokol a shodou okolností znám osobně řadu kněží i děkanů z několika diecézí... A všichni mi potvrzují mnou vyřčené. I když oficielně se takto nehovoří... Takže ta podobnost tu bohužel je a proto jsem ji i použil. Navíc - je to diskuze v bulváru a ne ekumenický koncil !

gogo ( 2. července 2012 15:34 )

Nic jiného jsem od Vás čekat ani nemohl pane doktore. Já o voze Vy o koze... Pokud se Vám dnešní stále obéznější a stále méně sportující mládež líbí, tak je to jen Váš problém. A na tom "rozkradeném státě" trvám, takže to bodání nemohu akceptovat. Protože to je fakt, od kterého se odvíjí vše ostatní. Ať je to Sokol, či zdravotnictví, školné, nezaměstnanost, důchody či cokoliv jiného. Vy jste si zdarma vystudoval v té Vámi haněné době vysokou školu, možná i Vaše děti.. Vaše děti dnes pracují u zahraničních společností a mají se (stejně jako Vy) velice dobře. A tak se prostě máme všichni dobře a vše co bylo dříve bylo špatné a hodné radikálního odsouzení. Připomínáte mi dnešní média...

Zobrazit celou diskusi