Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nová podoba stánků na Václaváku: Hlasujte!

Autor: Kateřina Kycltová, lmk - 
25. června 2012
07:16

Stánky s klobásami na Václavském náměstí zažijí už příští rok revoluci! Jak totiž plánuje pražský magistrát, jejich podoba se kompletně změní. V úvahu nyní připadají dvě varianty – oválný stánek a hranatá verze. O tom, který se vám líbí víc, můžete hlasovat zde.

Debata o změně související s tradičními stánky s občerstvením na Václaváku se rozpoutala už před několika měsíci. Magistrát tehdy dokonce uvažoval, že stánky zcela zruší. Po vlně protestů z řad veřejnosti se však rozhodlo, že stánky zůstanou, ale musí se kompletně změnit. „Nyní chceme především sjednotit podobu stánků. Do září si pak řekneme, kolik jich na náměstí postavíme a co se v nich bude prodávat,“ plánuje pražská radní Alexandra Udženija (ODS).

Podle magistrátu v úvahu nyní připadá, že by se na Václaváku v budoucnu prodávaly květiny, občerstvení v čele s oblíbenými klobásami, ale třeba i knihy. „Chybí mi zde také klasický infostánek,“ doplnila Udženija. Návrhy pro město vypracovali architekti z Cigler Marani, kteří také už před časem zpracovávali možnosti kompletní revitalizace Václavského náměstí.

Ve kterém stánku si nakonec příští rok budeme kupovat klobásy? To rozhodne především cena, kterou zatím vedení města nezná. „Zřejmě dáme přednost té levnější variantě,“ přiznala radní. Oběma možnostmi se bude už zítra zabývat rada města.

Hlasujte v anketě Blesk.cz (návrhy najdete v galerii)

jotopir ( 8. července 2012 02:48 )

Nějak mi v anketě chybí varianta "Ponechat stávající". Tohle bude stát zase několik milionů a přirom nejsou o nic lepší než ty stávající.

simeonsimeonovic ( 28. června 2012 07:25 )

Pořád se tu píše o kouření, jak škodí zdraví, lidi jsou pološílení z kuřáků. Ale že se tady rozhoduje, kde se budou prodávat mastný, tukem prolezlý a nezdravý klobásy, tak o tom se dokonce udělá anketa. Oba stánky jsou mimochodem šílený, působí stresově, moc skla, jsou to taková nehezká akvária. Když kolem takového stánku člověk jde , tak se z něj line vůně nebo "smrad" přepáleného oleje. Klobásky /které obsahují pravděpodobně minimum masa/ - českou tradici vám prodá ukrajinská děva. Jsem pro úplné zrušení stánků s klobásama na Václaváku. Pokud děláte opatření proti kuřákům /já jsem nekuřák/ z důvodů toho, že se vynakládá moc peněz na jejich léčbu, já žádám opatření proti nezdravě se živícím lidem, otylým, na které se také vynakládá spousta peněz /vysoký tlak, mrtvice, infarkty, cholesterol..../. Jak krásné když pupkatý chlap s rozteklou tlustou manželkou do sebe u stánku cpou klobásku, omastek jim kape po bradě a zapíjejí to kolou.

eminka ( 28. června 2012 07:22 )

Taky bych byla pro zrušení těch kouřících a nevonících stánků, ze kterých se asi čeština ozývá jen zřídka . Ale pokud tam něco má stát, tak radši ty oválné, než ty krabicoidy. To je hrozný tvar, hlavně ten na druhé fotce Připadá mi jak od krematoria

inqizitor ( 28. června 2012 02:54 )

inqizitor ( 28. června 2012 02:49 )

asi tak, v Praze bydlim, narodil sem se tu a nikdy sem o ňáký buřtový tradici nevěděl, dokud o tom nezačli psát v blesku žrát ňáký přismahlý, mastný, plněný jedlý igelity a eště za to dát kolem 5 pětek

Zobrazit celou diskusi