Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muže bolela záda, skončil na odvykačce: Lékařka ze mě udělala narkomana!

Ludwig H. ukazuje výhrůžný dopis. Bojí se chodit sám ven, protože nemůže mluvit a pomoci by se nedovolal.
Ludwig H. ukazuje výhrůžný dopis. Bojí se chodit sám ven, protože nemůže mluvit a pomoci by se nedovolal.  (Autor: Blesk - Vlaďka Hradská)
Autor: Vlaďka Hradská - 
28. června 2012
05:46

Silné bolesti zad trápily Ludwiga H. (56) žijícího na jihu Čechu. Docházel k lékařce do českobudějovické Ambulance léčby bolesti. Po několikaměsíční léčbě se z něj ale stal narkoman, který skončil na odvykací klinice v Deggendorfu. Rodina ze zdravotních komplikací a závislosti na opiátech viní lékařku.

Ludwig H. před 14 lety prodělal rakovinu hrtanu. I když nemoc překonal, následky nese dodnes. Nemůže mluvit, je odkázaný výhradně na pomoc své ženy Elišky, za kterou se do Čech před lety přistěhoval.

Na bolesti zad mu lékařka z Českých Budějovic ordinovala náplasti proti bolesti. Stěžoval si, že po nich má nesnesitelné noční můry. Na Ambulanci mu ale údajně tvrdili, že je vše v pořádku. Po několika měsících už to nemohl vydržet a náplasti strhal. „Život se nám obrátil vzhůru nohama. Manželův psychický stav se velmi zhoršil, je nesoustředěný, unavený, zapomíná, špatně spí,“ posteskla si Luwigova manželka Eliška. Na lékařku si stěžovala na krajském úřadě a podala na ni trestní oznámení. „Znalec z oboru farmakologie došel k názoru, že léčebný postup byl v pořádku. Vyšetřovatel proto případ odložil. Nepochybila ani policie. Případ byl znovu přezkoumán, protože si paní podala stížnost i na státní zastupitelství. Výsledek byl ale stejný,“ řekla Blesku policejní mluvčí Regina Tupá.

Zprávy s chybami

S tím se ale Eliška H. nehodlá smířit. Tvrdí, že lékařské zprávy z Německa byly přeloženy s chybami. „Je nepochopitelné, jak lehce lze udělat z člověka, kterého bolí záda, narkomana. Nechci, aby se to stalo i někomu dalšímu. Jsem odhodlána jít k soudu,“ řekla Blesku. Případ je o to podivnější, že nemocný Ludwig dostal výhrůžný dopis psaný v němčině. Rodina navíc tvrdí, že poté, co si stěžovali, je někdo několik týdnů sledoval.

zelena.karkulka ( 29. června 2012 00:27 )

tohle mě vůbec nepřekvapuje,vím o několika případech,kdy lékaři naprosto bez rozmyslu předepisovali opiáty a moc se nestarali o množství a jestli jsou vůbec potřeba

anka ( 28. června 2012 14:08 )

na odvykacku sel do Nemecka - a vy se divite, po tech zkusennost s Ceskym zdravotnictvim?????? A ze se lecil tady - tady zije, ma to blizko k lekari....tak proc by mel dojizet do Nemec...

anka ( 28. června 2012 14:06 )

Myslim, ze doktor je zodpovedny za to, co predepisuje - tak uplne chapu, ze je rodina rozlobena, kdyz z nej doktor udela fetaka.

andy63 ( 28. června 2012 13:46 )

Čecha tuplem ne!!!!!!

lpitriska ( 28. června 2012 11:09 )

to mě taky hned bouchlo do očí

Zobrazit celou diskusi