Asi každý už se někdy setkal s bolestí zubů, zad nebo hlavy. Ostatně bolest hlavy podle průzkumů už někdy potrápila 99 procent žen a jen o šest procent méně mužů. Často přitom není třeba hned běžet k lékaři a stačí si »na to něco vzít«.

Problém je ovšem leckdy v tom, že lidé berou léky na tlumení bolesti i tehdy, když by bylo vhodnější léčit příčinu jejich trápení. To vše může být navíc komplikováno tím, že přípravky, které jsou volně prodejné, nepovažuje plno lidí za skutečné léky. A nakládá s nimi podle toho.

Blesk proto připravil jednoduchý návod, jak se ve volně prodejných lécích proti bolesti vyznat. A také jak si jimi neublížit a jak za ně neutratit zbytečně moc.

Podívejte se do galerie na tabulky, kde jaké léky pořídit a za kolik:

Fotogalerie
11 fotografií

Kdo hodnotil

Pořadí pěti nejvhodnějších přípravků TOP 5 u všech skupin sestavila MUDr. Irena Pechanová ze specializované ambulance léčby bolesti Nemocnice Na Bulovce v Praze.

Výběr uvedených volně dostupných léků proti bolesti a jejich ceny vychází z údajů internetových lékáren www.drmax-lekarna.cz a www.lekarna.cz. Ne všechny přípravky musí být všude k dostání a ceny se mohou v jednotlivých lékárnách lišit.