Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Google: Skokanem roku ve vyhledávání je Jackson

Michael Jackson
Michael Jackson  (Autor: EPA)
Autor: ČTK, brum - 
1. prosince 2009
16:09

Skokanem roku v největším nárůstu počtu vyhledávání na serveru Google ve světě se letos stal zesnulý zpěvák Michael Jackson (+50).

Za ním skončil název komunitní sítě facebook a na třetím místě jeho španělská obdoba tuenti. Uvedla to společnost Google.

Naopak největší ústup ze slávy zaznamenalo dějiště loňské olympiády v podobě vyhledávaného hesla Beijing (Peking) 2008, fotbalové euro 2008 a mrtvý herec Heath Ledger.

V oblasti zábavy zaznamenal vedle Jacksona největší nárůst ve vyhledávání na Google filmová série Transformers a zpěvák Eminem. Ve sportu nejvíce poskočil Real Madrid, US Open a bojové zápasy pod zkratkou ufc.

V českém žebříčku nejvíce poskočila hesla Windows 7, Facebook a pěvecká soutěž Superstar. Michael Jackson obsadil v lokálním žebříčku showbyznysu až páté místo.

Jackson se také stal vůbec nejvyhledávanější hvězdou letošního roku na internetových stránkách Yahoo. Skončil tak čtyřleté kralování Britney Spears.

eva1970 ( 1. prosince 2009 17:00 )

Minulý týden ve středu u nás vyskočila z okna 16-letá holka a nechala dopis na rozloučenou .. že když nežije "Majkl", nechce ani ona ... leží v nemocnici v kritickém stavu a naději má jen malou ... mám tři děti ... naštěstí ani jedno nemá žádný idol, za který by bylo ochotno položit svůj život. Divná doba ... Vyzní to tvrdě, ale ... někde někdo udělal chybu v nasměrování hodnot u tak mladé holky.

Zobrazit celou diskusi