Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Berousek hlásí: Přišla padesátimiliontá návštěvnice

Autor: er - 
17. listopadu 2008
19:06

Principál Národního cirkusu Originál Berousek oslavoval. Jiří Berousek senior totiž nedávno přivítal ve svém stanu padesátimiliontého návštěvníka.

 

Zatímco v Americe reprezentuje Českou republiku při vystoupeních v hokejových arénách, nejméně lidí na něj chodí paradoxně právě doma.

Padesáti miliontý návštěvník přišel do cirkusu s celou rodinou při poslední letošní štaci v Praze u stanice metra Luka.

"Nikdy jsem nic nevyhrála. Jsem nadšená a děti ještě víc," řekla Martina Sikorská, která dostala pro celou rodinu volný vstup do cirkusu kdekoliv na světě.

"Doba je zlá, cirkusu se dnes nepřeje. Proto jsem rád ocenil ty, kteří na nás přišli," řekl principál.

"V šapitó před publikem jsem vystoupil poprvé v roce 1952 když mi bylo 5 let. Začínal jsem klasickým žonglováním a artistickými kousky. Dnes se pomalu chystám zakončit aktivní kariéru svým vrcholným číslem s medvědy na motorkách," řekl cirkusák tělem i duší, jehož představení viděli lidé po celém světě.

"Ve spojených státech jsme měli i dvě představení denně a na každé přišlo dvacet tisíc lidí. Za dvacet čtyři let vystoupování v Česku nás viděl pouhý milion diváků," řekl principál. Na Lukách bude Národní cirkus Originál Berousek stát až do 23. listopadu, představení jsou každý den.