Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Krotiteli hrozilo roztrhání tygry!

Jaromír Joo s jedním ze svých tygrů
Jaromír Joo s jedním ze svých tygrů  (Autor: Miroslav Homola)
Autor: psp - 
13. října 2008
14:04

Návštěvníkům sobotního představení Prvního českého Národního cirkusu Jo-Joo v Brně tuhla krev v žilách. Principál Jaroslav Joo strávil dvě a půl minuty potmě se čtyřmi tygry.

Stalo se to během vrcholného čísla, kdy je Jaromír Joo předvádí drezůru čtyř sibiřských tygrů. Kvůli většímu efektu je při tomto čísle celé šapitó v naprosté tmě a nasvícená je pouze manéž. Tuto chvíli si vybral neznámý "vtipálek" ke svému nebezpečnému kousku. Rozpojil elektrický kabel vedoucí do šapitó a veškerá světla zhasla.

V tu chvíli všechny polil ledový pot. Jaromír Joo se podle svých slov přitiskl zády k mříži a jen sem tam zahlédl záblesk oka tygra a slyšel, jak tygři slézají ze svých stoliček a blíží se kněmu. V tu chvíli mu šlo skutečně o život. Sibiřští tygři jsou šlechtou mezi šelmami a s pouhým zraněním by neztráceli čas. Pokud by se dostali až k němu, živý by se z manéže nedostal. Přesto všek krotitel nespanikařil a křikem dokázal udržet tygry v odstupu a zároveň uklidňovat obecenstvu.

Když po dvou a půl minutách konečně naběhl záložní zdroj, rozsvtilo se světlo a vylezl z manéže, všechno na něj dolehlo. "Když jsem viděl, jak celá rodina a všichní mí lidé pláčou, rozklepaly se mi ruce. Každá minuta potmě mi připadala jako hodina," řekl Blesku Jaromír Joo. Podle svých slov mu tento zážitek, zcela převrátil život. Cítí se klidně, užívá si každý den a každý den slaví své narozeniny.