Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Herečka (16) z Harry Pottera ožila po pomazání svěcenou vodou

Autor: Ladislav Leimer, INT, mivrk - 
10. srpna 2011
11:43

Kariéra dětské herečky Lucy Hussey-Bergonzi (16) z Velké Británie začínala konečně nabírat obrátky. Pár dnů po natočení první malé role ve významném snímku Harry Potter a Princ dvojí krve však zkolabovala. Když lékaři zjistili, že tehdy třináctiletá dívka krvácí do mozku, nedávali jí šance na přežití. Její katolická matka však poprosila kněze, zda by ji pomazal svěcenou vodou. Dívka pak zázrakem ožila!

Okamžitě po kolapsu byla Lucy převezena do nemocnice, kde jí lékaři napojili na přístroje, které ji udržovaly naživu. Náhlé selhání organismu způsobila vzácná arteriovenózní malforace. Pacientům s tímto vrozeným onemocněním chybí kapiláry, velmi tenké cévy, kde kyslík přechází do mozku. Krev tak nesprávně odtéká z tepen rovnou do žil.

Lucy prodělala následně v roce 2009 dvě operace mozku, avšak zlepšení se nedostavilo. Lékaři tak museli sdělit mamince Denise (41) zdrcující zprávu, že její dcera nepřežije a ať se s ní raději rozloučí. Katolická rodina se rozhodla pro pomazání svěcenou vodou. „V momentě, kdy kněz potřel Lucy čelo svěcenou vodou, se jí náhle pohnula ruka,“ říká Denise.

Nejdříve si myslela, že se jí to zdálo, ale do 24 hodin byla její dcera odpojena od přístrojů na podporu života. Lucy tak začala opět znovu žít. „Učit se opět chodit bylo těžké, ale moje rodina mě podporovala,“ říká sama dívka. Lékaři si náhlý návrat mezi živé po pomazání nedokáží vysvětlit. „Musel to být zázrak,“ uzavírá maminka Denise. Lucy se tak snad brzy vrátí k filmu.

baylies ( 10. srpna 2011 22:09 )

Svěcená voda nepodléhá zkáze. A to jsem si myslel, že to ví každý.

vilaamalka ( 10. srpna 2011 12:03 )

Musím si okamžitě přinést svěcenou vodu,nejlépe několik litrů. Nevím ale jaká je doba trvanlivosti.

Zobrazit celou diskusi