Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Uhořelou rodinu pohřbili, otec stále v kómatu

Autor: INT, mivr - 
21. března 2011
19:24

Celou rodinu postihl doma ničivý požár. Otec Ľubomír Hangurbadža (25), který jediný přežil, o smrti manželky a dětí ještě neví a je v kritickém stavu. Ľubomíra (†5), Estebana (†3), Veroniku (†1,5) a Kevina (†1 týden) příbuzní pochovali v pondělí i s jejich maminkou Věrou (†21).

Příbuzní stále nemůžou uvěřit, že jejich nejbližší už nejsou mezi nimi. Jejich životy si vzal ničivý požár domu. „Když jsem se dozvědla tu hroznou zprávu, že už nežijí, zhroutil se mi celý svět. Do konce svého života už neuplyne ani jediný den, abych si nevzpomněla na svou dceru a čtyři krásná dvojčata,“ řekla babička dětí Věra Mirgová (46).

Otec má jen dvacetiprocentní šanci na přežití

Smuteční obřad, který začal už v pátek večer, neboť tehdy byla na vensici přivezena společná truhla s pozůstatky obětí, prožívala paní Mirgová velmi těžce. „Už od pátečního večera se u rakve vystřídala téměř celá rodina. Odříkali modlitby, aby se všichni dostali do nebíčka,“ řekla s pláčem. Přesvědčení, že se tak stane, vyslovil podle slovenského serveru Čas.sk i kněz během obřadu. „Děti byly příliš maličké na to, aby spáchaly smrtelný hřích, a proto máme naději, že se dostanou do nebe,“ řekl.

Po pohřbu se příbuzní rozešli, aby mohli pokračovat v modlitbách. Tentokrát za otce Ľubomíra. Ten jako jediný na poslední chvíli vyvázl ze smrtících plamenů, které zasáhly pokoj, kde celá rodina spala. Skončil však s vážnými zraněními v nemocnici a je udržován v umělém spánku. Čeká ho náročná operace. Zatím mu lékaři dávají jen dvacetiprocentní šanci na přežití.

petr.machy ( 14. dubna 2011 15:14 )

Že ty buideš taky přičmoudlík, co? Rozdíl je v tom, že cigošům všechno projde a můžou si dělat bordel bez postihu, každej se jich bojí, tak jim radši daji dávky, než aby měli problémy. Někdy si řikám, že víc takových lidí jako byl Harman by neškodilo, aby se to tu trochu pročistilo.

kudytudy ( 12. dubna 2011 21:41 )

žádná škoda

carodejnice398leta ( 23. března 2011 14:59 )

jsi citový chudák........ale je jisté,že za to sám nemůžeš...........ono maso-ať už černé,nebo bílé hoří a škvíří se stejně-když už budu cynik a klesnu na tvou úroveň chápání.........(jméno máš příznačné-nick-nástroj bez mozku a srdce)

carodejnice398leta ( 23. března 2011 14:55 )

carodejnice398leta ( 23. března 2011 14:55 )

tak teď vidím,že mne to nenapadlo samotnou............

Zobrazit celou diskusi