Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zemětřesení v Tibetu: Sto tisíc lidí je stále bez přístřeší!

Autor: val - 
14. května 2010
22:00

V polovině dubna zasáhlo čínskou provincii Čching-Chaj ničivé zemětřesení. Sto tisíc Tibeťanů je nyní bez střechy nad hlavou, lidé mají nedostatek vody, hrozí šíření infekcí a epidemie a teploty klesají až k -10 stupňům. Pomozte obětem zemětřesení!

Strašné neštěstí, které před dvěma týdny zasáhlo tibetskou provincii Yushu v Čching-chaj, má za následek hrozivou bilanci. Zemětřesení o síle 7,1 stupně Richterovy škály srovnalo se zemí osídlené oblasti, v nichž přišlo o život téměř 2 000 Tibeťanů. Dalších 12 tisíc osob je zraněných a 100 tisíc lidí zůstalo bez přístřeší.

Situace v oblasti je natolik dramatická, že řada lidí je stále uvězněna pod troskami, jsou mezi nimi i děti! Pátrání po obětech ztěžuje přístupnost terénu v nadmořské výšce 4000 metrů.

Lidé naléhavě potřebují potraviny, léky, vodu a především deky, stany a teplé oblečení, které by je ochránilo při velmi nízkých teplotách, které mohou klesnout až na - 10 °C. Kvůli tibetsko – čínským vztahům však může v oblasti poskytovat pomoc jen omezené množství humanitárních organizací.

Společnost Člověk v tísni vyhlásila veřejnou sbírku na pomoc obětem. Peníze ze sbírky se využijí na distribuci základních potravin, přikrývek a hygienických potřeb. Později pak na rekonstrukci vodních zdrojů, nemocnic a škol.

Přispívat lze přímo na konto sbírky SOS zemětřesení Tibet 38263826/0300 nebo

Pošlete textovou zprávu ve znění: DMS SOSTIBET na telefonní číslo 87777.

Cena DMS je 30,- Kč, na pomoc obětem zemětřesení bude připsáno 27 Kč. Více informací na www.darcovskasms.cz.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi