Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Porodila dítě a pak jej vyhodila z okna!

Dětské tělíčko zabalené v igelitce našel údržbář při kontrole šachty.
Dětské tělíčko zabalené v igelitce našel údržbář při kontrole šachty.  (Autor: Fab)
Autor: pet, Čas.sk - 
2. prosince 2009
15:38

Jen pár minut po porodu zabila své miminko. Z hrůzného činu obvinila policie sedmáctiletou studentku ze Slovenska. Žena porodila holčičku na dámských toaletách středoškolského internátu, následně je živé vyhodila z okna pátého patra.

Mrtvé tělíčko novorozeného děvčátka bylo nalezeno v úterý za středoškolským internátem v Bánské Bystrici na Slovensku. Vyšetřovatelé téměř okamžitě obvinili, z tohoto odporného činu, matku dítěte, teprve 17letou studentku Ľubicu z Martina.

"Policisté pracovali velmi rychle a stačilo pouze 90 minut na to, aby byla zjištěna podezřelá osoba. Dívce však hrozí vězení pouze v délce čtyř až osm let," řekla policejní mluvčí Bánské Bystrice Petra Vašková. Dodala, že pokud jde o mladistvou osobu, tento trest se snižuje na polovinu.

Nález dítěte byl telefonicky oznámen na policii, která na místo ihned vyrazila s lékařem. Ten ale musel konstatovat, že jde o mrtvé tělo novorozeněte ženského pohlaví.

"Okamžitě začalo intenzivní pátrání k zjištění možné rodičky. Přistoupili jsme k detailní prohlídce internátu. V prostorách dámských toalet byly nalezeny krvavé stopy," informovala mluvčí Vašková.

Jedna z dívek ubytovaných na internátu se k tomuto činu nakonec i přiznala.

"Na zákaldě toho byla vykonána gynekologická prohlídka, která potvrdila, že jde o ženu, která byla těhotná a krátce před touto kontrolou porodila," řekla policejní mluvčí.

Středeční předběžné výsledky soudní pitvy potvrdily, že dítě se narodilo živé a zemřelo na následky pádu z okna. Obviněná byla umístěna na psychiatrické oddělení.

Podle výpovědi blízkých si nikdo nevšiml, že je dívka těhotná. Nic podezřelého nezaregistrovali ani spolužáci.

zuzua ( 5. prosince 2009 17:40 )

Tak tohle je už fakt humus. Jako kdyby nebyla tak dementní, tak si dala bacha už při samotnym styku s partnerem. Vždyt o tom věděla, mohla se omluvit a zajít na Babybox!!! Kam ten dnešní svět spěje??

znojmacka ( 3. prosince 2009 07:57 )

zrovna jsem reagovala na peřdchozí tvůj příspěvek na tohle téma. S tím tady souhlasíme všechny, že je lepší všechno jiný, než vražda. Ta holka určitě i o antikoncepci slyšela, tak jako mnoho jiných. Ale v těchto případech to asi není o znalostech prevence, natož o co nejlepším řešení, když se to pak už stane. A i kdyby jsi jim to do hlavy vtloukala od rána do večera, tak to stejně neskončí jinak Normální člověk s kouskem citu tohle zvěrstvo nepochopí, jinej to udělá Tak to bylo, je a bude. Bohužel.

znojmacka ( 3. prosince 2009 07:48 )

tady souhlasím zas já s tebou. Bohužel, je i dost takových, kteří jsou lehkomyslní celej život a neumí se k následkům postavit čelem. Kdyby šly sex. pudy ruku v ruce s rozumem, tak nejsou interrupce, dětský domovy, zavražděný děti a ani není spousta svobodných matek, od kterých partner po zjištění těhotenství uteče.Neznamená to, že když chlap třeba do 40 ledabyle plodí děti, nevychovává je, nezajímá se a ani na ně neplatí alimenty, tak že není připravenej na sex. Fyzično a duševno prostě nejdou přímou úměrou a někdy to končí přímo tragicky. Tím tyhle nezodpovědné neomlouvám, to je realita.

alessa1 ( 3. prosince 2009 07:36 )

sexuální zralost se zralostí být matkou!! To je snad jasný, že v 17 letech se málokdo cítí na to, být rodičem! Psala jsem o tom, že když někdo provozuje necháněný sex, tak musí vědět, jaké mohou být důsledky, že může otěhotnět!!!! Vražda jí daleko víc poznamenala život než kdyby dítě dala k adopci nebo šla zavčas na interrupci....Samozřejmě rozhodně lepší než tohle je ale PREVENCE - antikoncepční pilulky, Postinor jako poslední záchrana nebo kondomy, které mají za pár korun pomalu na každém rohu.... Vždycky existuje lepší řešení než vražda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bara ( 3. prosince 2009 00:31 )

přesně tak..

Zobrazit celou diskusi