Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krejčíř u soudu: Utéct nechci! Nabízím sto tisíc

Krejčířovi nezbylo nic jiného než pas po kamarádovi.
Krejčířovi nezbylo nic jiného než pas po kamarádovi.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK, lvi - 
2. prosince 2013
16:51

Český podnikatel Radovan Krejčíř nabídl jihoafrickému soudu, že za propuštění z vazby složí kauci ve výši padesáti tisíc randů (100 000 Kč). Soud jednání o jeho případném propuštění odročil na středu.

Krejčíř mimo jiné ve své řeči u soudu popřel, že se chystal z Jihoafrické republiky utéct. Rovněž slíbil, že v zemi zůstane do začátku soudu, respektive řádného procesu. Života v JAR si prý užívá a chce tam zůstat. Podle svých slov nemá ani pas a peníze na složení kauce mu prý poskytla matka Eva. Prý zchudl a nedaří se mu obchody.

Podnikatel u soudu zároveň vyvrátil údajně falešnou zprávu o tom, že jeho rodina odjela do Argentiny a on se chystá za ní.

Za všechno může prý O'Sullivan

Podle Krejčíře je za jeho problémy zodpovědný soukromý vyšetřovatel Paul O'Sullivan Ve své výpovědi ho Krejčíř označil za „samozvaného bílého rytíře", který se považuje za „superpolicistu" a prý ho „obsesivně pronásleduje".

Od O'Sullivana prý také pocházejí anonymní urážlivé e-maily, které Krejčíř dostával dostával.

Právě O'Sullivan jako první poukázal na fakt, že Krejčířovi se tenčí úspory a nemá už skoro žádný politický a společenský vliv. "Do roka bude odsouzen a bude ve vězení," řekl novinářům Paul O'Sullivan před soudní síní.

negomba ( 2. prosince 2013 23:53 )

Moje slova. Nepouštět ho na žádnou kauci, zdrhne jim!!! To by muselo vše mezi státy fungovat poctivě a jinak! Nepřijímat stíhané osoby ale šupem vracet zpět! Pak by byl i v tomto pořádek! Ne pomáhat šmejdům! Nepouštět ho, nevěřit mu!

marie60 ( 2. prosince 2013 18:28 )

On zas kecá, že jeho rodina není v Argentíně.Tak kdo to potom řekl, že jsou za velkou louží ? Jsou někde schovaní, to je jisté.

setroseuros ( 2. prosince 2013 17:55 )

to me pobavilo: Utect nechci! Hlavne, ze pry manzelka uz ceka na nej v Argentine!

marie60 ( 2. prosince 2013 17:25 )

 Chudák Radovánek, tak on je ted´chudý jak kostelní myšička. Paul O'Sullivan určitě ví co dělá a ted´ je u Radovánka ten zlý.Na žádnou kauci bych tohoto gaunera nepustila.Zdrhl z Česka a může pak zdrhnout i z JAR.

Zobrazit celou diskusi