Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mafiánské vyřizování účtů: Gangstera dali zaživa sežrat prasatům

V rámci operace Erinni v Kalábrii a Římě odhalila italská prokuratura a policie případ otřesné popravy.
V rámci operace Erinni v Kalábrii a Římě odhalila italská prokuratura a policie případ otřesné popravy.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: lvi - 
29. listopadu 2013
21:16

Otřesný čin odhalila italská prokuratura s policií během razie proti organizaci 'Ndrangheta. Při vyšetřování také zachytili telefonát mezi členy zločineckého gangu, v kterém jeden z lokálních vůdců líčí, jak příslušníka konkurenčního klanu dali zaživa sežrat prasatům.

Celá událost se měla stát během války dvou mafiánských rodin v polovině tohoto roku poblíž jihoitalského Oppido Mamertina. Mafiánská skupina čtyřiadvacetiletého Simonea Pepeho, kterého policie zatkla, údajně nejprve člena jiné vlivné rodiny Franceska Raccostu zmlátila železnými tyčemi a pak předhodila prasatům.

Vyšetřovatelé tvrdí že Pepe byl podle nahraného telefonátu zpětnou vazbou, kterou dostal od kumpánů, potěšený. Svěřil se s brutální vraždou kamarádovi s tím, že od začátku tvrdil, že prasata "vyluxují" vše.

Vendeta za capo di tutti capi

Podle prokuratury má skupina kolem Pepeho na svědomí i vraždu Raccostova otce a další tři mordy v konkurenčním gangu. Zmíněné činy měly být vendetou za březnové zastřelení mafiánského bosse Domenika Bonarriga.

Organizace 'Ndrangheta je zřejmě nejvlivnější mafií v zemi. V rámci zmíněné operace majetek v hodnotě 70 miliónů eur (1,9 miliardy korun).

Vloni podle italské prokuratury byly příjmy 'Ndranghety vyčíslené v přepočtu na 40 miliard korun.

Zobrazit celou diskusi