Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Údajný metanolový boss si žil: Luxusní auta, miliony ve firmách, exotika

Autor: Slávka Červená, lmk - 
27. října 2012
05:00

Na vysoké noze byl zvyklý žít Radek Březina (42) ze Zlínska. Luxusní auta, dovolená v Keni či na Srí Lance, milionové podíly ve firmách. Teď je zřejmě konec. Policie podnikatele ve čtvrtek zadržela. Podezírá ho, že je jedním z hlavních bossů metanolové mafie.

Na Zlínsku se veřejně mluví o tom, že Březina je tichým společníkem likérky Drak a firmy Moravia–Chem. Ještě v létě se po Zlíně proháněl ve ferrari, které parkoval před hotelem Lázně Kostelec. Zde má 25% podíl.

A rozhodně nebydlí jako nuzák. „Má barák i s bazénem a několik aut,“ řekl Blesku informovaný zdroj. Luxusní dům se zahradou a bazénem stojí v Kostelci v ulici nad hlavní silnicí. Přestože má dvě garáže, venku stálo Audi Q5 a sportovní Mercedes SL. Manželce zřejmě patřila třídveřová »nákupní taška« AIXAM.

Před domem Březiny v Kostelci stála včera tato auta. Za miliony korun. Před domem Březiny v Kostelci stála včera tato auta. Za miliony korun. | Blesk – Slávka Červená a Facebook

Srí Lanka, Keňa…

Březina si s rodinou dopřál i luxusní odpočinek. Na dovolenou nejezdil do Itálie nebo na Mallorku. Jak Blesk zjistil, užíval si s rodinou i poněkud dál. Vloni se slunil na Srí Lance, v roce 2009 a 2010 zamířila rodina do Keni. Ujít si nenechala safari. Otec se snažil dát dětem kvalitní vzdělání. Syn podle informací blízkých rodině studuje na prestižní škole v Londýně.

„Je to směšné. Zavřít by měli i policajty. Dobře roky věděli, že stojí za Drakem. Když prošetřovali kauzu v Moravia–Chemu, měl mezi nimi jasně informátora. Březina odjel a oni přijeli za pět minut k jeho domu. Když odjeli, on se vrátil,“ konstatoval jeden ze sousedů.

Milionové podíly

O tom lze spekulovat. V hotelu Lázně Kostelec vlastní 25 procent. Je jediným společníkem ve firmě Energoinvestment, s. r. o., s vkladem pět milionů. Předmětem jeho podnikání je výroba olejů. Přestože jeho otec tvrdí, že se věnuje jen této komoditě, od roku 1995 má Březina živnost na výrobu alkoholových nápojů míchaných studenou cestou.

marlen5 ( 29. října 2012 13:17 )

Pokud ten pán skutečně stojí na vrcholku metanolové targédie, měly by se mu rodiny mrtvých a postižených postarat o takový trest, který ho skutečně zasáhne. Navrhuji zavést mu permanentní klystýr a čepovat do něj ty hnusy, co pančoval.Synáček a dcerunka, kteří profitovali z tatíčkova podnikání, by měli urychleně opustit elitní školy a nastoupit jako ošetřovatelé u těch, kteří to odnesli. Z jejich vily by mohl být pěkný lazaret pro postižené. Milostivá podnikatelová by mohla také přiložit ruku k dílu - poklidit, navařit, zadarmo samozřejmě.

mimi21 ( 28. října 2012 15:38 )

Myslím, že už by ses mohl podívat i na jiný zdroj informací a všimnout si, že Radek Březina je obviněný za daňové podvody a ne za metanol.

mimi21 ( 28. října 2012 15:35 )

Jejda snad se tady neobjevila závist, že vy chodíte na dovolenou někam do česka? O to tady vůbec nejde, kam chodí na dovolené, vydělal si na to a vy všichni jste tak nepřejícní, že když vy jste neschopní si vydělat peníze ostatní je musí mít na černo. A vyhledáváte schválně tyhle články protože vás vnitřně uspokojují. CO vy jste za člověka? S Vámi do plynu!

bobina ( 28. října 2012 14:08 )

Zdravím špenáte,ono to není doslova o věšení,je to jen nadsázka,ale jak je vidět,potrefená husa se vždycky ozve že! Že by jsi byl jedním z takových povedených rychlovek a podnikatelů z leknutí,co podnikají ne díky chytrosti,zručnosti a umu,ale díky kšeftům a korupci? Tak to se ti pak nedivím,že se takových hajzlíků kteří se napakují jen díky podvodům zastáváš!

spenatky ( 28. října 2012 12:43 )

Byl jsi zhulenej včera k večeru nebo teď? Podle tvé "inteligence" asi pořád.

Zobrazit celou diskusi