Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Moravu a východ Čech zasáhnou bouřky a vítr!

De Česka mají ve čtvrtek přijít bouřky. Zasáhnout by měly východ Čech a Moravu
 (Autor: Foto Blesk - David Karafa (čtenář))
Autor: mivr - 
14. července 2010
13:06

Český hydrometeorologický ústav varuje. Podle nejnovějších informací Moravu a východní Čechy po parnech zasáhnou bouřky. Silná průtrž mračen má přijít ve čtvrtek.

Podle meteorologů hlavními zasaženými oblastmi budou Pardubicko, Královéhradecko a Vysočina. Pátek a sobota budou pravděpodobně zase horké. Do odvolání platí nebezpečí požárů, informoval o tom server iDNES.cz.

Studená fronta, ale tropy budou trvat

Od jihu bude do střední Evropy proudit teplý vzduch, ale ve čtvrtek by měla přes naše území přejít studená fronta, která bude postupovat k východu a způsobí dešťové přeháňky. Maximální teploty vzduchu opět přesáhnou tropických 30 stupňů Celsia a v pátek a sobotu naměří lidé na Moravě a ve Slezsku dokonce 35 stupňů.

"I přes lokální srážky bude Česku kvůli předchozímu suchému počasí dále hrozit nebezpečí požárů. Zejména na východě republiky se ve čtvrtek místy vyskytnou intenzivní bouřky se srážkami až 30 milimetrů. Intenzivní bouřky, na které bude pravděpodobně vydána další výstraha, očekáváme i v dalších dnech," upozornil Český hydrometeorologický ústav.

Silné bouřky a přívalové srážky mohou dokonce zapříčinit krátkodobé rozvodnění malých toků a potoků, což by v krajním případě mohlo vést k zatopení sklepů, garáží a níže položených bytů, jak tomu bohužel bylo již v minulých letech. S bouřkami by samozřejmě také mohl přijít silný nárazový vítr, který by mohl způsobit spoustu neštěstí.

vysta ( 14. července 2010 23:12 )

minule hlasili(3-4 dny zpět),že budou bouřky nakonec spadlo 117 litru vody a konec,tak že ty jejich vzácny předpovědi jsou na h....ouby

Zobrazit celou diskusi