Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Úředníci se vymlouvají, vila dál roste načerno!

Majitel této luxusní vily, podnikatel Miloš Holeček, se úřadů nebojí a dál pokračuje ve stavbě načerno
Majitel této luxusní vily, podnikatel Miloš Holeček, se úřadů nebojí a dál pokračuje ve stavbě načerno  (Autor: Jaroslav Krčál)
Autor: Jaroslav Krčál - 
9. června 2010
05:00

O co tady jde? Zatímco úředníci se vymlouvají, že nemohou nijak zakročit, podnikatel Miloš Holeček stále buduje svou luxusní vilu v Pardubicích načerno. Prý vymýšlí jednu zdržovací taktiku za druhou. Stavebnímu úřadu se dosud nepodařilo vydat ani rozhodnutí o odstranění stavby. To už přitom slibuje měsíce!

„Stále nebylo rozhodnuto o tom, že nejsme podjati, abychom mohli pokračovat a rozhodnout o případném odstranění stavby,“ brání se vedoucí stavebního odboru městského obvodu Pardubice i Lenka Tobolková.

Podle ní lze od podnikatele čekat další zdržovací taktiky. „Já jdu za pět let do důchodu a nevím, zda do této doby bude tato kauza skončena,“ řekla Blesku nepříliš optimistickým tónem Tobolková.

Podnikatel staví bez povolení

Miloš Holeček svoji luxusní vilu buduje bez povolení na svém pozemku Na Ležánkách. Stavba je v rozporu s územním plánem města, do jehož změn se mu ji nepodařilo prosadit.

Holeček se hájí tím, že když po něm úředníci chtěli pozemky, které vlastnil v sousedním parku, slíbili mu, že na pozemku u Labe bude moci stavět. Směnil je tedy s nimi pozemky v parku za pozemek, na kterém dnes stojí vila. Začal ale stavět, i když mu stavební povolení nakonec nevydali.

Dobrá taktika?

A vypadá to, že zvolil dobrou taktiku. Má totiž zkušenosti ze svých dřívějších staveb, které také klidně vyrostly načerno a dodatečně se mu je podařilo zlegalizovat. Bez povolení postavil parkoviště za Pasáží a zrekonstruoval historický dům v centru města.


sakra ( 9. června 2010 09:56 )

Holeček do basy v žádném případě nepůjde, vyhrála "pravice" a hlavně má dost peněz.

jarda304 ( 9. června 2010 07:33 )

jsou nějací jiní úředníci v záloze ? což takhle zákon, policie, soudci...poslanci - neodhlasovali ty zákony poslanci, které jste volil ? neřídili ty úředníci politici, které jste volil ? což vyházet voliče včetně vás ?

karel128 ( 9. června 2010 07:02 )

zářný případ zdegenerovaných a zkorumpovaných státních ůředníků, vychovaných našimi 20ti letými zlodějskými a zkorumpovanými politiky...!Co s takovými úředníky..? Okamžitě vyházet, bez nároku na odstupné a zlaté padáky/tak jako přicházejí obyčejní zaměstnanci o práci/- stejně jsou přemnožení a budou se propouštět,- tak proč nezačít s takovými,- a co jich je..!!!

karlos ( 9. června 2010 06:38 )

půjdou takový jako pan Holeček do basy a vilku si vezme sebou.Uředníci,to je kapitola sama pro sebe.Jo být to obyčejný člověk,jak říká Paroubek,tak je vilka srovnaná se zemí a místo ní krásný park. Ony tady budou pořád,ať vládne kdokoliv,dvojí zákony.Jedny na ,,blbce,,a druhé pro ně?

Zobrazit celou diskusi