Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Aprílové počasí očima čtenářů Blesk.cz!

Autor: ČTK, šim - 
2. dubna 2010
13:20

POSÍLEJTE FOTOGRAFIE: Jaro že je tady? Tak o tom v pátek ráno silně zapochyboval nejeden obyvatel Pardubického kraje, když za okny uviděl až čtvrtmetrovou sněhovou nadílku!


Výzva čtenářům
Také si u vás dělá počasí, co chce? Posílejte nám fotky aprílového počasí! Ty nejlepší zveřejníme na našem webu. Snímky zasílejte na adresu online@blesk.cz s heslem Počasí.

Během noci napadlo v Pardubickém kraji místy až 25 centimetrů sněhu. Všechny silnice jsou sjízdné, sníh je mokrý a rozbředlý. Podle náměstka Správy a údržby silnic Pardubického kraje Václava Ouhrabky na vozovkách dlouho nezůstává.

"Pluhujeme, odstraňujeme sníh, povolali jsme na výpomoc i radličky. Větší problémy ale nejsou, nemrzne a na silnici to hned taje," řekl Ouhrabka.

Na Hlinecku, kde se strhla bouře, napadlo během dvou hodin kolem čtvrt metru sněhu. V jiných výše položených oblastech dosahuje sněhová pokrývka pěti centimetrů. V kraji je zataženo, s teplotami kolem nuly, místy slabě sněží.

Sníh a popadané stromy zastavily vlaky

Ve východních Čechách na dvou místech na koleje popadaly stromy. Asi čtyři hodiny stála hlavní trať Praha-Ostrava. Spoje byly odkloněny přes Brno.

Komplikace je také na Ústeckoorlicku mezi stanicemi Třebovice a Rudoltice. Vlaky nejezdily ani na méně frekventované trati Týniště nad Orlicí – Letohrad.

e.44 ( 2. dubna 2010 16:27 )

Nic si z toho nedělej, na benešovsku taky ani vločka. A ještě navíc jako na truc předpovědi tady celej den svítí sluníčko a je tu 13°C.

matyldamatylda ( 2. dubna 2010 13:42 )

Ono je milé,že nás Evo i Baro informujete,ale ještě možná by nebylo na škodu přiblížit,z kterého kousku zeměkoule píšete

olkl ( 2. dubna 2010 13:37 )

Tak si je připni a šup...můžeš do Němec..

mamca24 ( 2. dubna 2010 13:31 )

Tady na olomoucku zadny snih nenapadl

ivet ( 2. dubna 2010 08:45 )

U nás taky napadlo 10 čísel,taky jsme přezuli

Zobrazit celou diskusi