Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Popálená Natálka: Čeká ji další operace!

Vánoce strávila Natálka doma. Teď se ale musí zase vrátit do nemocnice.
Vánoce strávila Natálka doma. Teď se ale musí zase vrátit do nemocnice.  (Autor: Marie Machková)
Autor: INT, oj - 
18. ledna 2010
16:30

Nátalka, popálená při loňském žhářském útoku na domek romské rodiny ve Vítkově, musí na další operaci. Maminka ji přivezla na převaz do Fakultní nemocnice v Ostravě a po kontrole se dozvěděla, že by bylo lepší, kdyby hned v nemocnici zůstala.

"Věděla jsem, že dcerku čekají další operace, ale že to bude tak brzy, to mě překvapilo," řekla maminka Natálky Anna Siváková serveru idnes.cz.

Přestože primářka popáleninového centra Zdeňka Crkvenjaš řekla, že se jizvy hojí velmi dobře, kůže na prstech obou rukou se musí operovat znovu, protože je stažená a prsty deformuje.

Natálka se do nemocnice musí vrátit hned příští týden. "Zatím vůbec netuším, jak dlouho to bude trvat. Tři své dcerky tak musím zase nechat samotné s otcem a já budu s Natálkou zase tady. Je na mě tak fixovaná, že by to tu sama nezvládla," popsala Siváková.

Lidé v Budišově nad Budišovkou Sivákovy podle idnes.cz přivítali vřele. "Je to tady úplně jiné než ve Vítkově. Tady se s lidmi normálně zdravíme a bavíme se s nimi, kdežto ve Vítkově se na nás dívali přes prsty," říká Siváková.

Vyšetřování žhářského útoku, který měl podle policie rasový podtext, se chýlí ke konci. Tři mladí muži jsou obviněni z pokusu o vraždu a hrozí jim pětadvacet let nebo výjimečný trest. Podle idnes.cz by měl proces začít již v polovině února.