Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sebevražda elitního žalobce: Skočil z hotelu!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Ondřej Požár - 
17. ledna 2010
06:22

Bývalý elitní žalobce Nejvyššího státního zastupitelství (NSZ) v Brně Milan Horváth (†36), známý ztrátou kufříku s důležitými spisy k případu uprchlého miliardáře Radovana Krejčíře, spáchal sebevraždu. Skočil ze střechy brněnského hotelu.

Někdejší šéf odboru finanční kriminality NSZ si podle důvěryhodného zdroje vzal život ve čtvrtek, když skočil z budovy hotelu Continental v centru Brna. Tělo údajně dopadlo do dvorního traktu hotelu.

„Šestatřicetiletý Brňan skočil buď ze střechy, nebo z balkonu hotelu. Byl na místě mrtvý. Nebyl to ani zaměstnanec, ani host hotelu. Podle stop šlo nejspíš o sebevraždu. Vypadá to, že tam byl sám,“ sdělil Blesku policista Pavel Šváb.

469159:gallery:true:true

Nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká odvolala Horvátha v květnu 2007 z funkce šéfa odboru poté, co přišel o kufřík s dokumenty o Krejčířovi. Žalobce se tehdy hájil, že mu zavazadlo vzali z auta dva zloději. Ti ale po zatčení řekli, že opuštěný kufřík našli u vozu. A brněnský soud předloni v říjnu rozhodl, že zločin nespáchali!

Loni v listopadu Milan Horváth údajně pod vlivem alkoholu zavinil drobnou nehodu. V krvi prý měl asi jedno promile alkoholu. Vesecká na něj podala kárnou žalobu a žalobce prý později vyhodili z práce.

Podle hlasů z okolí mrtvého byl zřejmě tento vyhazov posledním impulzem k tomu, aby si vzal život.

smrk ( 17. ledna 2010 21:28 )

Porevoluční doba začíná požírat své pohůnly, budou další !!!!!!

smrk ( 17. ledna 2010 21:24 )

A nemyslíš, že měl spíš přemýšlet on o svých dětech když lezl na ten barák

friagem ( 17. ledna 2010 19:41 )

měl 2 malé děti, myslete na jeho rodinu, jak jim asi je a nepište tady nechutný plky

bersimalinecka ( 17. ledna 2010 16:51 )

jinde píšou,že byl v kanceláři ve 13patře za svými kolegy,asi se splet a místo schodů zvolil volny pád.Asi pospíchal!Ti pánové budou moc dobře vědět proč to udělal.Ale samozřejmě asi embargo atd.

bosomfriend ( 17. ledna 2010 16:46 )

Zobrazit celou diskusi