Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Farmářka má další pozemek, který překáží stavbě D11

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, pes - 
3. prosince 2009
10:49

Farmářka Ludmila Havránková má u Hradce Králové více pozemků, které kolidují s dálnicí D11 a jejichž výměnu stát zatím neřešil.

Podle dnešních Lidových novin (LN) jde o dalších deset hektarů, které má farmářka v pronájmu a na kterých hospodaří. Havránková u dálnice vlastní další tři hektary, které s ní stát chce kvůli dokončení dálnice směnit. Přes několik návrhů na směnu či výkup pozemků se problém dosud státu nepodařilo vyřešit.

"Na základě údajů z pozemkového fondu vím, že paní Havránková má v pokračování dálnice směrem na Hradec Králové ještě deset hektarů, o které asi přijde," řekl listu zmocněnec vlády pro výstavbu D11 Ivo Toman.

Deník píše, že stát hodlá farmářce za pozemky nabídnout odpovídající parcely v okolí. Havránková by je měla opět v pronájmu. Uvažuje se i o tom, že pokud by měla budoucí dálnice přidělené parcely přetnout, byl by součástí stavby tunel či most, který by obě strany spojil.

S Havránkovou bude během prosince jednat tříčlenný tým vyjednavačů, v němž bude i zástupce Úřadu vlády a pozemkového fondu. Zatím není jisté, jak se k celé věci farmářka postaví.

Problém s pozemky farmářky se táhne 16 let. Stavba dálnice D11 zatím v roce 2006 skončila tři kilometry před Hradcem Králové před nevykoupenými pozemky.

gogo ( 3. prosince 2009 23:35 )

Já Vám Vaši víru brát nebudu. To je Vaše věc. Já věřím v rozum. Který sice vítězí málokdy, ale občas ano. A někdo věří zas v mamon. Jako třeba některá selka. Ale rubáš skutečně nemá kapsy... A protože (jak se zdá) jste velmi citlivý člověk, napíši pro Vás něco co, by Vám minulý režim nepřipomínalo... Třeba : Viděl jsem večer, jak usínal den, jak zapadlo slunce, jak točí se zem. Obloha červená jak vlčí mák, nad hlavou frčel do hnízda pták. Na východě luna jak pomeranč vyšla, Večernice první s ní na schůzku přišla, ticho bylo náhle, že slyšel jsem dech, list pomalu padal na hebký mech. Obloha přešla již do tmavé modři, ze stromů u cesty stali se obři. Netopýr akrobat létá mezi hvězdami, ticho velebné klene se nad námi. Dobrou noc všem dětem co očka se jim klíží, Dobrou noc všem lidem, co nikdy neublíží, Dobrou noc zvěři, dobrou noc keři, Dobrou noc každému, kdo v sebe věří.

vrba ( 3. prosince 2009 20:57 )

Člověče, vy jste mě překvapil. To je teda blábol! Jsou tam sice hluboce provařené rýmy ("ztuhle v truhle" zpíval i Vlasta Burian) jinak je to na úrovni El Cara a dalších prominentních režimních básníků minulé doby. Ano selka, jejíž jedinou touhou je plnit truhlu zlaťáky, nebe, kde jsou nespravedlivě různé třídy podle toho, jako kdo zaplatí, vy byste mohl přednášet vědecký atheismus na VUMLu. Chybí vám jen konec: A já té selce závidím, že závistí snad nevidím. Závist mi soudnost zatemnila, zlaťáčky, kuřátka má milá!

siroky11 ( 3. prosince 2009 16:13 )

Dost často s Vaším názorem souhlasím, ale nyní opravdu NE! Paní Havránkové fandím a přeji jí , aby vydržela! A proč??? Když nějaký "blbec projektant" něco nakreslí, když nějaký "vůl investor", něco schválí, tak už dopředu musí mít připravené i pozemky, ne? A ne jako to dělají oni magoři, zahájí stavbu a teprve když dorazí k problému, tak se ho snaží řešit třeba i silou a siláckými řečmi, že to škodí blahu lidí. A že díky p. Havr. nemohou pokračovat! To je hloupost a zakrývají tím svou neschopnost!!!

siroky11 ( 3. prosince 2009 16:07 )

Tak teď opravdu nechápu o čem tady "generis" píše? Buď tomu nerozumí, nebo se nevyzná. Pravda je ta, že právě současný režim chce p. Havránkové pozemky vyvlastnit. Už o tom jednal ten zkorumpovaný parlament. Nevím v jakém stádiu jednání to je v současné době, ale možná, že v celém demokratickém světě toto právo je respektováno, ale v této "právní a demokratické hromadě hnoje", nikoliv.

generis ( 3. prosince 2009 13:00 )

Závist a zase závist, zase jedem komunistický zastánce vyvlasnění. Nejlépe všechny kdo brání veřejnému zájmu oběsit a postřílet !!!

Zobrazit celou diskusi