Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Útočník s nožem zranil tři lidi v Německu. Otec od rodiny ho zkusil zastavit židlí

Autor: ČTK - 
28. září 2018
19:41

V jihoněmeckém Ravensburgu dnes útočník v centru města nožem těžce zranil tři lidi, jeden z nich je v kritickém stavu. Informoval o tom server regionálního listu Schwäbische Zeitung. Policie pachatele zadržela, žádné další podrobnosti ani informace o motivu činu neuvedla. Policejní mluvčí však agentuře DPA sdělil, že zatím nic nenaznačuje, že by šlo o teroristický čin.

Podle Schwäbische Zeitung muž s kuchyňským nožem zaútočil na tři osoby na různých místech v centru města, zadržen byl na hlavním náměstí Marienplatz.

K jeho zadržení podle svědků přispěl i otec rodiny, která seděla na zahrádce jedné z místních restaurací. Pokusil se ho odzbrojit pomocí židle a utrpěl při tom zranění. Útočník se nakonec vzdal po intervenci starosty města Daniela Rappa, který byl shodou okolností na místě.

„Najednou stál pachatel přímo přede mnou s nožem celým od krve a vyhrožoval mi. Řekl jsem mu, že by měl nůž položit na zem,“ popsal situaci starosta novinářům ze Schwäbische Zeitung.

Podle něj ho útočník poslechl. Byl to mladší štíhlý muž, který prý působil nejistě. Policie zatím žádné další podrobnosti nezveřejnila. „Mějte prosím pochopení, že informace o pozadí činu můžeme zveřejnit teprve ve chvíli, kdy budeme mít nějaké spolehlivé poznatky,“ uvedla policie na Twitteru.

diskutujici ( 29. září 2018 08:51 )

https://***.cz/utok-nozem-v-nemeckem-ravensburgu-5402.html

asijo ( 29. září 2018 05:25 )

Z důvodu korektnosti nebyly uvedeny další podrobnosti.

Zobrazit celou diskusi