Poklidnou fotografii umístili útočníci z Prahy na sociální síť pravděpodobně v den napadení číšníka v centru metropole. Autor snímku k němu napsal „swole patrol“ (hlídka „nabouchanců“ – pozn. red.), což svědčí o dostupných informacích, že jde o skupinu, která se aktivně věnuje posilování a boxu.

Tato partička nakráčela v sobotu večer do restaurace v obchodním domě Quadrio, kde se usadila u rezervovaného stolu a začala popíjet vlastní alkohol. Zdejší zaměstnanec je upozornil, že se to nesmí, zároveň se začal zastávat jednoho z hostů, který se měl s muži dostat do slovní rozepře. Reakce na tuto číšníkovu snahu byla brutální. Cizinci z Nizozemska se na něj sesypali a zmlátili ho takovým způsobem, až napadený Mirek V. (36) skončil v nemocnici, kde se musel podrobit operaci hlavy.

Policisté po této události po skupině začali pátrat, podařilo se je zadržet na Letišti Václava Havla díky všímavému kolemjdoucímu, který je poznal. Zadržení cizinci ve věku 24 až 32 let skončili na policejní služebně, u dvou z nich podali kriminalisté podnět na vzetí do vazby. Další tři cizinci jsou podezřelí ze spáchání trestného činu výtržnictví.

Video
Video se připravuje ...

Číšník cizince upozornil, že nemohou pít vlastní alkohol. Ti ho surově zkopali tv Joj

„U posledních dvou mužů bylo vyhodnoceno, že se do konfliktu nezapojili, snažili se ho spíše uklidnit. Ti byli propuštěni na svobodu,“ doplnil k události policejní mluvčí Jan Daněk.

Fotogalerie
20 fotografií