Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zkusili byste sex s robotem? V Americe za 13 stovek na půl hodiny

Autor: ital - 
27. září 2018
19:05

Kanadský podnikatel Yuval Gavriel plánuje koncem měsíce otevřít v Texasu nevěstinec. Ty jsou sice v tomto americkém státě zakázané, jenže Gavriel hodlá namísto prodejných dam zaměstnávat roboty. Kanaďan již jeden podobný podnik provozuje, a sice v kanadském Torontu. Za půl hodiny mechanické rozkoše mu americký klient má zaplatit 60 dolarů (okolo 1 300 Kč). Jenomže ne všem je to po chuti.

Koncem měsíce by se měl v Houstonu, v americkém státě Texas, otevřít „nevěstinec“, kde budou místo skutečných dam uspokojovat klienty roboti. Nejde přitom o žádné plechovky s anténkami, ani o nafukovací panny. Jedná se o tzv. KinkySDolls, realistické, „lidsky“ působící figuríny v životní velikosti. Pořizovací cena jedné takové milostné mašiny se pohybuje v mezi 40 000 a 65 000 korun. 

Za projektem stojí kanadský podnikatel Yuval Gavriel. Ten již jeden podobný dům smilstva provozuje v kanadském Torontu. Základní půlhodinová sazba zde přijde v přepočtu asi na 1 300 Kč. Prostá matematika říká, že pomineme-li provozní náklady, aby se panna zaplatila, stačí, když ji použije 50 klientů. 

Starosta Houstonu Sylvester Turner se proti tomuto nápadu staví. „Není to typ podniku, který bych v Houstnu rád viděl. A rozhodně nejde o byznys, o který by město stálo,“ řekl pro DailyMail.com. Proto sepsal petici proti rozjetí byznysu. Ve dvoumilionovém Houstonu získala již 7 000 podpisů. 

Podle právníků podobné podnikání není ilegální, jelikož se nejedná o klasický nevěstinec a zákony robotické nevěstince nezakazují. „Právník prozkoumal všechny zákony a omezení a v současné době neexistují žádné regulace pro takovýto druh služeb,“ povzdechl si starosta. Jediné omezení, které se k sexuálním robotkám vztahuje, se týká jejich vzhledu. Nesmí totiž připomínat děti.

Ovšem Turner není jediný, kdo se proti robotickým kurtizánám bouří. Prostitutky z Nevady, kde jsou nevěstince legální, si stěžují, že nástup robotických panenek bude v mužích vyvolávat potřebu užívat proti ženám sexuální násilí.

Jedna z pracovnic nevěstince The Sheri Ranch v Las Vegas řekla deníku The Sun: „Skutečný sex, obzvláště se sexuální pracovnicí, je o vzájemné dohodě a respektu obou stran. Nevěstince s umělými pannami podporují neúctu k ženám a způsobují nedostatek empatie při sexu.“

Ve světě již vzniklo velké množství skupin, jež se bouří proti nástupu umělých panen. Společností, které je vyrábějí, prodávají nebo pronajímají, však přibývá podobným tempem.

6010 ( 28. září 2018 11:24 )

No tak to je konečná.Přijde mi, že se lidstvo zbláznilo.

snehulak ( 28. září 2018 09:40 )

Za to vám u nás dá hoši skoro každá. Ale v Americe to je pakatel.

salto ( 28. září 2018 09:02 )

Jestli ho ten robot dokáže ztopořit, tak OK

5nastolevceskych ( 27. září 2018 22:08 )

Chápu, že se ženské vztekají. Prostě konkurence.

Zobrazit celou diskusi