Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kolja (†7) zemřel babičce před očima. Chlapec spadl v lijáku do kanálu. Tragédii zachytila kamera

Autor: base, ČTK - 
6. srpna 2018
12:50

V černomořském letovisku Soči na jihu Ruska zahynuly o víkendu za tragických okolností tři děti: sedmiletý chlapec zmizel v kanálu, kterému chyběl poklop, další dvě děti se utopily při pokusu přebrodit rozvodněnou řeku. „Odehrála se strašná tragédie, jejíž hrůzu zachytili na videu náhodní očití svědci,“ napsal web Newsru.com o osudu sedmiletého Kolji Malkova z Tatarstánu, který se v Soči propadl do kanálu před očima své babičky.

Dotyčná ulice byla zalita vodou po prudkém lijáku, a tak nástrahu nebylo vidět. Když Kolja, poskakující po zaplavené ulici, najednou zmizel, nikdo v první chvíli nechápal, co se stalo. Jen babička začala křičet, že „vnuk spadl do kanálu!“. Kolju mezitím proud odnesl do kanálu a jeho tělo záchranáři našli až po několika hodinách, vylíčil web.

„Vody bylo na ulici po kolena, asi proto, že při stavbě kanalizace se nerespektovaly předpisy. Najednou jsme uslyšeli pronikavý křik. Žena volala o pomoc. Nikdo ale nechápal, co se stalo. Až později jsme pochopili, že vnuk se propadl do kanálu. Žena pobíhala na všechny strany a pak se sama vrhla do kanálu,“ vyprávěl očitý svědek.

Místní úřady se podle webu pokoušejí vysvětlit smrt sedmiletého chlapce jako řetězec nešťastných okolností. Kanálu podle nich chyběl poklop, protože ještě v 60. letech tu byla postavena kanalizace „otevřeného typu“, aby vody z přívalových dešťů mohly lépe odtékat. S poklopy či mřížemi se nepočítalo, protože by je lijáky mohly vytrhnout, takže by pak hrozily újmou na zdraví. Na inkriminované straně ulice kvůli tomu ani nebyl pořádný chodník - a toho všeho si babička, hlídající chlapce na prázdninách, měla být vědoma, když bydlela v blízkém hotelu.

Na internetu nechybějí komentáře, že hoch nezahynul v kanálu, ale v zemi, která buduje paláce, mosty a stadiony, ale ani v 21. století nemá pořádné silnice a kanalizaci.

DAMIA ( 14. dubna 2019 05:13 )

Tu hrůzu🥵 co musela 👵🏻babička zažít. 😱

Zobrazit celou diskusi