Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Díky DNA se 31 let po bestiální vraždě holčičky našli podezřelí: Její rodiče

14. června 2018
20:45

Francouzská policie zatkla rodičovský pár dlouhých 31 let poté, co byla jejich dcerka nalezena mrtvá. Tento mrazivý případ byl oživen za pomoci analýzy DNA, která pomohla případ vyřešit. 

Zmrzačené tělo dívky, která jako by nikomu nechyběla, bylo nalezeno na okraji dálnice v centru Francie již v roce 1987. Kdo jsou rodiče neznámé holčičky, zjistila policie až nedávno, poté, co testovala DNA jejich syna v nesouvisejícím případu, a porovnala ji s neznámou dívkou. 

Rodiče nyní čelí obvinění z vraždy. Tělo nebohé dívky bylo nalezeno v příkopu podél dálnice A10 poblíž města Blois v srpnu 1987. Odborníci nebyli schopni dívku identifikovat a podle jejich názoru měla mít v době smrti tři až pět let.

Dívka měla na svém těle známky hrůzného a dlouhodobého zneužívání, jako jsou zlomené kosti a popáleniny železem. Byla přezdívána „malý mučedník A10“ a pochována v anonymním hrobě. 

Případ dal zabrat vyšetřovatelům celá desetiletí. V roce 2012 byl znovu otevřen, když se objevila výzva na svědky s obrazem tváře mrtvé dívky a popisem: „Kdo je to? 

Dívka byla popsaná jako středomořský, možná severoafrický typ s černými kudrnatými vlasy. 

K průlomu ve vyšetřování došlo v loňském roce, kdy byl zatčen muž za násilný čin. Jeho DNA ho následně označila za bratra již mnoho let zavražděné dívky. Po dalším vyšetřování se policie dostala k samotným rodičům.

luklovah ( 14. června 2018 22:25 )

Konečně je Boží mlýny dostaly ty gaunery.

Zobrazit celou diskusi