Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Puma zaútočila na cyklisty: Jednomu držela hlavu v tlamě, druhého dohnala a roztrhala

Autor: ČTK - 
20. května 2018
17:33

Tragédií skončil v sobotu výlet dvou cyklistů do hor na západě Spojených států, kde na ně zaútočila puma obývající toto teritorium. Jeden z mužů při útoku šelmy zemřel, druhého zvíře vážně poranilo. Správa lesů poté pumu odstřelila.

Dvojice se vypravila na horskou cestu do odlehlé oblasti zhruba 50 kilometrů východně od Seattlu ve státě Washington. Prvního z mužů šelma ošklivě potrhala, zatímco druhého zabila a jeho tělo odtáhla ke svému doupěti. Podle agentury Reuters to uvedl mluvčí úřadu místního šerifa Ryan Abbott.

Kapitán Alan Myers z washingtonského Oddělení pro sledování ryb a divé zvěře pro CNN uvedl, že cyklisté pumu neprovokovali. „Jeden muž uslyšel řev svého partnera a viděl, že je pronásleduje puma,“ řekl Myers.

„Začali dělat hodně hluku, což lidem při útocích pumy doporučujeme. Ať už děláte cokoliv, neutíkejte. Zastavte, nahlas křičte, hoďte po pumě cokoliv. Vypadá to, že přesně to cyklisté začali dělat,“ uvedl Myers. Muži první útok pumy odrazili, ta ale zaútočila znovu.

Muž, který přežil, vypověděl, že v jednu chvíli měla šelma v tlamě celou jeho hlavu. Pak se zaměřila na druhého cyklistu, který mezitím prchal pryč. Toho puma zabila. 

Útok pumy v USA Útok pumy v USA | Facebook

Zraněný muž odjel z místa útoku přes tři kilometry na kole, než zavolal na tísňovou linku. Když přijeli policisté, nalezli bicykl oběti a v nedalekém lese uviděli pumu stojící nad mrtvým tělem oběti. „Puma už měla tělo oběti ve svém doupěti,“ řekl Abbott.

Jeden z policistů poté zvíře postřelil a puma uprchla hlouběji do lesa. Za pomoci psů pak pracovníci místní správy lesů šelmu vystopovali a odstřelili. 

Ke smrtelným útokům pum dochází v USA velmi zřídka, za posledních sto let jich byly zhruba dvě desítky a většinou byly napadeny děti. Podle Abbotta šlo teprve o druhý podobně tragický útok ve státě Washington za poslední století.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

europa ( 21. května 2018 06:23 )

Puma byla ve svém teritoriu, které si bránila. Lidé ji za to zavraždili. Proč tam vůbec ti cyklisté jezdili? Nemají jinde dost místa? Zavraždit nádherného svobodného tvora jen proto, že si brání svůj domov, takové zrůdnosti je schopen jen člověk, nejškodlivější tvor na této planetě. A bohužel velmi, velmi přemnožený. Kdyby existoval nějaký pánbůh (ve kterého nevěřím), který toto monstrum stvořil, musel by to být fušer a zvrhlý šílenec.

naidka ( 20. května 2018 20:17 )

Ale lidská hlava se jim do tlamy nevejde, jak píší v článku.

naidka ( 20. května 2018 20:12 )

Nepleteš si indiány s piráty silnic, Vinčenzíno?

naidka ( 20. května 2018 16:49 )

ivoadler ( 20. května 2018 10:48 )

Jsem horlivý odpůrce introdukce velkých šelem do naší přírody. Případ s pumou mi dává za pravdu. A to v Americe mají šelmy mnohem více prostoru než u nás. A není to případ jediný. V naší přírodě se pokoutně objevil šakal. No co, koupím si ušulum proti šakalům.

Zobrazit celou diskusi