Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Merkelová jde „po krku“ muslimům: Nemáš rád židy? Vyhostíme tě ze země!

Autor: ČTK - 
6. ledna 2018
13:26

Křesťanskodemokratická unie (CDU) německé kancléřky Angely Merkelové a sesterská Křesťanskosociální unie (CSU) požadují, aby byli z Německa vyhoštěni migranti propagující antisemitismus. Dnes o tom informuje deník Die Welt.

„Kdo odmítá židovský život v Německu, nebo zpochybňuje právo Izraele na existenci, pro toho nesmí být v naší zemi místo,“ uvádí se v návrhu zákona, který CDU/CSU chtějí předložit ve Spolkovém sněmu před 27. lednem, na který připadá Mezinárodní den památky obětí holokaustu.

Vyhostí cizince antisemity?

Tyto konzervativní strany chtějí, aby spolková vláda více tlačila na vlády jednotlivých zemí, aby důsledně využívaly možnosti zákonů o podmínkách pobytu migrantů a vyhošťovaly ty cizince, kteří navádějí k antisemitismu. „Musíme rozhodně zakročit proti antisemitismu u migrantů s arabskými kořeny,“ řekl deníku Die Welt Stephan Harbarth z CDU. Proti importovanému antisemitismu musejí být nasazeny preventivní i „všechny represivní prostředky, včetně možnosti vyhoštění,“ uvedl Harbarth.

Týdeník Der Spiegel na svých internetových stránkách připomíná, že u počátku této debaty stály demonstrace v Berlíně, které vyvolalo rozhodnutí amerického prezidenta Donalda Trumpa uznat Jeruzalém za hlavní město Izraele. OSN i Evropská unie považují východní Jeruzalém za Izraelem protiprávně obsazené území.

Přisadil si i Trump

Trumpovo rozhodnutí vyvolalo vlnu protestů. Před Braniborskou bránou v Berlíně demonstranti zapálili vlajku s Davidovou hvězdou. Židovské organizace působící v Německu nicméně poukazují na to, že antisemitských výroků a výpadů přibývalo už před Trumpovým rozhodnutím a že stále častěji za nimi stojí přistěhovalci s arabskými kořeny.

Video  Rozhodnutí Trumpa ohledně Jeruzaléma odstartovalo protesty muslimů  - Reuters
Video se připravuje ...

dingous ( 6. ledna 2018 22:13 )

Mutti potřebuje sestavit vládu, aby mohla vládnout tímhle zacpe hubu odpůrcům a zmírní rozpory při sestavování skutečnost je taková, že stejně neumí vyhošťovat, v reálu se nic neděje

Dannero ( 6. ledna 2018 20:47 )

to je Merkelová tak hloupá nebo to jen tak dělá? Ona neví že muslimská víra je na antisemitismu založená, vlastně jakékoli jiné náboženství radikálně odmítají a vůbec nejhůř se staví muslimové k nevěřícím.

prycsnima ( 6. ledna 2018 15:50 )

Ta sví ňe prolhaná ,jde jí vo koryto tak žvatlá nesmysly. Dorota ,co sem ten ksindl natahala.Už měla dávno ví set! Buďte rádi že se v ČR ještě můžete pohybovat mezi svýma a není z ČR Africkomuslimská Republika jak v Merkellandu

Nezadat ( 6. ledna 2018 14:26 )

To by musela vykopat i ty turky co tam přišli po druhé světové.

Zobrazit celou diskusi