Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Teror v Berlíně? Muž najel autem do lidí, ti stihli uskočit

Autor: bru/ČTK - 
11. listopadu 2017
13:55

Neznámý řidič najel v pátek večer v Berlíně vozidlem do lidí čekajících na zastávce autobusu, těm se ale podařilo včas uskočit. Nikdo neutrpěl zranění. Oznámila to dnes policie, která po řidiči pátrá.

Podle policejní mluvčí Valesky Jakubowské si auto značky Mercedes pronajal 35letý Maročan. V průběhu noci jeho byt policie prohledala.

Mluvčí nebyla s to potvrdit, zda nájemce vozidla a řidič jsou tatáž osoba. V souladu s německým zákonem o ochraně osobních údajů proto neprozradila jméno Maročana.

Video  Naďu Čižmár (†34) zabil islamista v Berlíně: Její syn vzpomíná u obrázku a přemýšlí o zločincích  - David Vaníček
Video se připravuje ...

Incident se odehrál v berlínské čtvrti Reinickendorf. Řidič nejprve narazil do autobusu a zaparkovaného motocyklu. Pak se rozjel vysokou rychlostí po chodníku a namířil do skupiny nejméně sedmi lidí. Ti se mu ale stačili uhnout. Řidič pak vycouval a z místa ujel. Očití svědci si ale zapamatovali jeho poznávací značku.

Policie dodala, že na místě předtím couvalo jiné auto, kterému se mercedes možná jen pokoušel vyhnout. Jakubowská prohlásila, že policie záležitost dál vyšetřuje.

santikxauz ( 11. listopadu 2017 16:46 )

Tak to udělají podobně jako v Praze,postaví kolem zastávek betonové zátarasy.

Fantomas12345678 ( 11. listopadu 2017 16:10 )

Dopredu bylo jasny jak to bude. Staci se podivat na francii. Prileze slimak s harantem v ruce , snazi se vzbudit litost, dostane bydleni jidlo zdravotni peci a kapesny. A pak se chovaj nadrazene , soudej se za prosazovani zvraceny nechtny ideologie . A v lokalite kde jich je trochu vic jsou pravidelny teroristicky utoky. Nemecko byla zem kde byl poradek a bezpeci. Ted se podivejte treba v drazdanech , jsou tam ctvrti kde slimaci bydlej , poflakujou se , na zemi vsude bordel...

fesak2 ( 11. listopadu 2017 15:58 )

danke šéén frau merkel

fotrpjotr ( 11. listopadu 2017 15:28 )

Nemusíte nic říkat,my víme,že byl psychicky narušený.

gabreta ( 11. listopadu 2017 14:41 )

Chudák 35letý Maročan. Celý léta jezdil na velbloudu a najednou sednul do Mercedesu a nezvládl ho tak, jako velblouda. A teď z něj udělají teroristu!!

Zobrazit celou diskusi